Eniştesi olarak bildiği öz babasının ölümüne sebebiyet veren A.E.: Olay anını hatırlamıyorum

Eniştesi olarak bildiği öz babasının ölümüne sebebiyet veren A.E.: Olay anını hatırlamıyorum

Kayseri’de çocukken teyzesine evlatlık verilen, psikolojik sorunları olan ve eniştesi olarak bildiği öz babasını bıçaklayarak ölümüne sebebiyet veren A.E. (44) isimli kadının yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık A.E. bugünki duruşmada, “Olay anını hatırlamıyorum. Yaklaşık 7 gündür uyumamıştım. Ona zarar vermek istemezdim” dedi.

Olay 4 Şubat 2022 tarihinde Talas İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre A.E. isimli kadın annesi tarafından doğduğunda teyzesine evlatlık olarak verildi. Evlatlık olarak verildiği teyzesi ve karşı binada oturan öz anne- babası ile kahve içtiği sırada psikolojik rahatsızlık geçiren A.E. ‘nin bıçak darbeleri ile annesi olarak bildiği teyzesi H.Ö. ile teyzesi olarak bildiği annesi T.E. hafif yaralanırken öz babası ise M.Ö. ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan A.E.’nin öz babası M.Ö. kurtarılamadı. A.E. hakkında, ‘Üst soydan Akrabayı Kasten Öldürme’ ve ‘Üst soydan Akrabayı Kasten Öldürmeye teşebbüs suçuyla dava açıldı. Bugün 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.E. ve maktul M.Ö.’nun yakınları katıldı.
 
TUTUKLU SANIK A.E.: ZARAR VERMEK İSTEMEZDİM
 
Mahkemede söz alan tutuklu sanık A.E., “Onunla husumetim yoktu. Olay anını hatırlamıyor. Geçen duruşma gelen öz ablam da söyledi. Babam benimle daha yakındı. İki kez şeker komasına girdi limonlu suyla ben kurtardım. Olaydan önce 6-7 gün uyumadım. Uyumak için otele bile gittim ama uyuyamadım. Kafamın içinden sesler gelmeye başladı. ERÜ Tıp Fakültesinde bana şizofren tanısı konuldu. Ben şizorfren değilim. Şizoafektif atağı geçirdim” dedi. Müştekiler şikayetçi olmadıklarını ifade etti. Mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp