Engelli Otoparkları, Hayatı Kolaylaştırıyor

Engelli Otoparkları, Hayatı Kolaylaştırıyor

Kayseri'de bulunan engelli otopark alanları, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor. Ulaşımda tanınan bu hakkı kullanan birçok engelli, yapılan çalışmaların ve engellilere yönelik hassasiyetin artması gerektiğini ifade ediyor.

Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından yapılan ve pek çok otopark alanında en az bir adet mevcut olan engelli otopark alanları, engelli bireyler ve refakatçilerine ait araçlara ulaşımda pozitif ayrımcılık sağlıyor. Engelliler de bu durumdan memnun. 
Engelli oğluna refakat eden Feridun Bakla, engellilere öncelik verilmesi gerektiğini belirterek, "Benim oğlum 1985 yılında doğdu ve biz engelliler olarak fayda görmedik. Kendi imkânlarımızla bir şeyler yapıyoruz. Mesela otobüste ayakta geldik ve yer vermiyorlar. Benim yerime en azından engelli çocuğuma yer vermeleri lazım, ayakta duramıyor. Engellilere öncelik verilmeli. Vatandaş 'bana ne engelliyse' diyerek işin içinden çıkıyor" diye konuştu.
 
"OTOMATİK CEZALANDIRMA VAR"
 
İşletmesinin önünde yer alan engelli otoparkı hakkında konuşan Ahmet Şimşek ise "Engellilerimiz toplumun farklı bireyleridir. Engelli otopark olgusu toplumumuzda olmayan bir şeydi. Bu yönetimin bununla ilgili elinden gelen her şeyi yaptığını düşünüyorum. Ancak zaman zaman bu yerlerin sıradan vatandaşlar tarafından kullanıldığını ve bu vatandaşların emniyet güçleri tarafından otomatik cezalandırıldığını biliyorum. Bizim mağazamızın önünde de engelli otoparkı var. Geçmişe göre engelli otoparkları çok iyi durumda. Ama yeterli mi derseniz, yapılması gereken daha birçok şeyin olduğunu ve ne yapılsa az olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
"OTOPARKLARA RİAYET ETMİYORLAR"
 
Sokak satıcılığı yapan engelli vatandaş Ali Erdoğan ise konuşmasında engelli bireylere ve tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Bütün engellilere ilk önce Allah'tan sabır diliyorum. Vatandaşımızın engellileri hor görmemelerini istiyorum. Engelli vatandaşlarımız imkânlarını kullanarak mücadelede bulunmalı" şeklinde konuştu. Erdoğan, engelli otoparklarının amaç dışında kullanıldığını öne sürerek, "Benim kulaktan duyduğum kadarıyla otoparklarda engellilerin haklarına riayet etmiyorlar. Bu iyi bir şey değil. Hak yenmemesini istiyorum" dedi.

Google+ WhatsApp