ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN BÜYÜKŞEHİR’DEN “ÖZEL” ETKİNLİK

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN BÜYÜKŞEHİR’DEN “ÖZEL” ETKİNLİK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Bahar Şenlikleri kapsamında engelli vatandaşlara özel çeşitli etkinlikler düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi de ‘hayat engel tanımaz’ sloganı ile etkinliklerde yer aldı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘özel kardeşlerim’ diyerek ortaya koyduğu engelli dostu hizmet vizyonu doğrultusunda engelli vatandaşlara özel projeleri hayata geçirerek gönüllere dokunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, engellilere özel gün ve haftalarda da onları yalnız bırakmıyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Bahar Şenlikleri çerçevesinde birbirinden renkli ve eğlence dolu etkinliklerle engelli vatandaşları buluşturdu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Bahar Şenlikleri etkinliklerine Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, ilçe milli eğitim müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim okulları öğrenci ve eğitimcileri, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrenci ve eğitimcileri ile engelli bireylerin aileleri katıldı.

Spor A.Ş. ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar başta olmak üzere engelli vatandaşlar ve aileleri müzik, spor ve çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendi.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi de öğrenci ve eğitimcileri ile ‘hayat engel tanımaz’ sloganıyla etkinliklerde yer aldı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerle millet bahçesinde keyifli bir şekilde zaman geçirme fırsatı bularak sosyalleşen engelli vatandaşlar, etkinlikten dolayı Başkan Büyükkılıç başta olmak üzere, Spor A.Ş. personeli ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ilettiler.

Google+ WhatsApp