Emekçi Kadınlardan Yardım Kermesi

Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Yayla ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kermes düzenlendi. Camlı Köşk´te düzenlenen Kermese, Zonguldak Valisi Ali Kaban´ın eşi Neriman K

Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Yayla ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kermes düzenlendi.
Camlı Köşk´te düzenlenen Kermese, Zonguldak Valisi Ali Kaban´ın eşi Neriman Kaban, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP İl Genel Meclis Üyesi Fikret Zaman, Zonguldak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Yayla ve yönetim katıldı.
Düzenlenen kermes hakkında açıklamalarda bulunan Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Yayla, "Derneğimiz kurulalı 2 yıl oldu. Bu kısacık süreç içerisinde amaçlarımız doğrultusunda sizlerin imkanlarıyla madden küçük, ama manen çok büyük işler başardığımıza inanıyoruz ülke ve Zonguldak olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Sınırlarımızdaki kan, göz yaşı, dram içler acısı Kadına şiddet, soykırım hat safhada.. Ekonomik zorluklar, asayişin beklediklerinden doğan huzursuzluk ve anarşi, Kısaca nereye baksak sorun. Böyle bir zamanda daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimize daha sıkı sarılalım ki aralarda fitne ve fesatlar sığınacak yer bulamasın. Daha fazla birbirimizi sevelim ki. Kin, nefret, dargınlık yanlarımıza uğrayabilecek liman bulamasın. Merhamet, yardımlaşma şiarımız olsun. İşte bu duygu ve düşüncelerle bu gün buradayız. Kış mevsim yaklaştı. Herkes bu mevsime hazırlanıyor. Tabii ki gücü olan hazırlanıyor. Ya olmayanlar evet ya olmayanlar. Bu gün buradayız, kardeşliklerimizi pekiştiriyoruz. Bu gün buradayız neticeten belki beş-on belki biraz daha fazla küçücük gönüller onaracağız. Soğuk, kar, kış mevsiminde yırtık, delik ayakkabı ile okula gitmek zorunda olan küçük bir yavrumuzu giydirmenin ayağına bir bot temin etmenin insana verdiği huzurun büyüklüğünü kim ne ile ölçebilir ki. Ya o yavrunun gözündeki parıltı bunlar için buradayız. Geldiniz, destek verdiniz, teşekkür ediyoruz" dedi.
(SÖ-OA-Y)

17.10.2014 14:04:46 TSI

Google+ WhatsApp