ELEKTRİK ÜRETEN BELEDİYE BİNASI

Referans Melikgazi Belediyesi’nin artık sadece hizmet değil aynı zamanda elektrik de üreteceğinibelirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Belediye Hizmet Binası çatısında da güneş enerjisinden elektrik üretileceğini bunun güneş paneli döşeme çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

 Binanın 3/1 enerjisi buradan…

 Çatı üstü güneş santralinin toplam 441 panelden oluştuğunu bildiren Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç,   bu güneş santralinden elde edilecek enerjinin Belediye Hizmet Binası elektrik ihtiyacında kullanılacağını kaydetti.   

 

 3 yılda tesis kendini amorti edecek…

  Güneş enerji santralinin 3 yılda kendini amorti edeceğini yani inşaat maliyetini karşılayacağını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediyesi olarak çağın enerji çağ olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü artık tüm iş ve işlemler makine ile yapılmaktadır. Buna enerji tüketimi demektir. Hatta otomobiller ile elektrik enerji ile çalışmaktadır. Yine Kayseri de ilk elektrikli resmi otomobili biz aldık. Enerji tüketimi karşılamak için Türkiye’nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi Belediyesince gerçekleştirildi. Şimdi de belediyemiz hizmet binasının çatısına 441 panelden oluşan ve GES 120 KWP HİBRİT SİSTEM üzerine kurulacak olan güneş enerjisinden elektrik üreteceğiz.  Bu çalışma Eylül ayı sonunda tamlanacaktır. Melikgazi Belediyesi artık sadece hizmet değil aynı zamanda elektrik de üretecektir.” dedi.

        

   Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç,  hizmet binasında elektrik üretecek olan sistemin Eylül ayı içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp