İSTİKBAL’İN YURTDIŞI ATAKLARI DEVAM EDİYOR
Mobilya sektörünün lider markası İstikbal, Kazakistan’daki 5.mağazasını Türkistan şehrinde açtı.
Mobilya sektörünün lider markası İstikbal, Kazakistan’daki 5.mağazasını Türkistan şehrinde açtı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adada iki ayrı egemen, eşit devlet dışında bir anlaşmadan yana olmadıklarını ifade ederek, “Kıbrıs Türklerini adadan yok etmek ve adayı Rodos ve Girit’ten sonra 13’üncü ada olarak Yunanistan’a bağlamak, halen hedefleri budur. Asla buna geçit vermeyeceğiz. Çünkü çok şehit verdik. Çok bedeller ödedik” dedi.
Erenköy Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile yapımına başlanacak olan Saçmacı Cami’nin temeli atılacak. Temel atma töreni 4 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek.Belediye olarak Melikgazi'ye yeni hizmetler ve yeni tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Her hafta bir teme atma bir açılış demiştik. Bu hafta da cami, aile sağlığı merkezi ve okul projelerimizin temelini atıyoruz dedi.
Talas Belediyesi, pandemi döneminde ara verdiği meslek edindirme kurslarına yeniden start veriyor. Bu kapsamda Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplam 9 ayrı kurs için kayıtlar başladı.
KAYSERİ'de, havaların soğumasıyla birlikte Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'e kar yağdı.
ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ikili görüşme gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz." dedi.
Milli Savunma Bakanlığı dün İstanbul Boğazı'nda Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri uçaklarının gerçekleştirdiği selamlama uçuşunun fotoğraflarını paylaştı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 28’inci Olağan Genel Kurulu'nu ve 2020 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirdi. TİM Başkanı İsmail Gülle, "İhracat, dünya arenasındaki gururumuz. İhracatımızı, 2019’da 180 milyar dolarla kırdığımız Cumhuriyet tarihi rekorunu küresel salgına rağmen 2021’de 211 milyar dolara, 2026’da 300 milyar dolara emin adımlarla çıkaracağız" dedi.
İstanbul'da 2 gün önce nikah kıyıp Adana’ya düğüne giden yeni evli Ceyda (20) ile Onur Çıracı’nın (26) içinde bulunduğu otomobil, Aksaray'da TIR’a arkadan çarptı. Kazada Onur Çıracı'nın babası Fazlı Çıracı (47) ile annesi Ayşegül Çıracı yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç hayırsever Mehmet San tarafından yaptırılacak olan Feyyaz Selçuk San Adalet Yüksekokulu’nun temel atma törenine katıldı. Büyükkılıç, “Üniversitelerimizden ve değerli başkanlarımızdan talebim var. Biz diyoruz ki Anadolu şehirlerine eğitim, öğretim bağlamında daha çok sahip çıkılması lazım” dedi. Erciyes Üniversitesi merkez Kampüsü Hukuk Fakültesi yanında gerçekleşen temel atma törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve hayırsever Mehmet San ile davetliler katıldı.
Milli Piyango tarihinin en büyük ikramiyesi, bu hafta Denizli'den bir talihliye çıktı. Çılgın Sayısal Loto'da 9, 12, 20, 25, 41, 89 ve 76 numaralı joker numaraya isabet eden 212 milyon 285 bin 211 lira 50 kuruşluk ikramiyenin, Pamukkale ilçesindeki bayiden oynandığı belirlendi. İkramiyenin kime çıktığı ise merak konusu.
Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, aşılamanın virüsü kontrol etmek ve pandemiyi durdurmak için en önemli silah olduğunu vurguladı. Aşılanmayla okul ile iş yerlerinin açık kalmaya devam edebileceğini ve normale dönüşün sağlanabileceğini söyleyen Dr. Berdyklychev, rahatlamak için henüz erken olduğunu kaydetti. Salgının ne zaman biteceğini kimsenin halen kesin olarak halen söyleyemeyeceğini belirten Dr. Berdyklychev, "Çünkü yeni vakalar görmeye devam ediyoruz. Bu biraz da hem hükümet düzeyinde, hem de bireysel düzeyde alınan önlemlere bağlı olacak. En olumlu gelişme Pazartesi günü itibariyle okulların açılması oldu. Hem DSÖ hem de UNICEF bu kararı destekliyor" ifadesini kullandı.
Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Sincar'da sözde sorumlu seviyede faaliyet gösteren 3 PKK/KCK mensubu, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.
Rusya Acil Durumlar Bakanı General Yevgeny Zinichev, Kuzey Kutbu şehri Norilsk'teki tatbikatlar sırasında başka birinin hayatını kurtarırken vefat etti. Devlet Başkanı Putin, bakanın ani ölümüyle ilgili taziye mesajı paylaştı.