Dozeri Alevler Yutuyordu

Muğla´nın Marmaris ilçesinde, pazar günü akşam saatlerinde piknik tüpünün patlaması ile başlayan orman yangınında 44 hektar alan yanmıştı. Yangına gece saat 24.00 sıralarında müdahale eden ve yol açma

Muğla´nın Marmaris ilçesinde, pazar günü akşam saatlerinde piknik tüpünün patlaması ile başlayan orman yangınında 44 hektar alan yanmıştı. Yangına gece saat 24.00 sıralarında müdahale eden ve yol açma çalışması yapan bir dozer alevlerin arasında kaldı. Dozer operatörü iş makinesini alevlerin arasından çıkarmayı başarırken, yangın bölgesinde bulunan Marmaris AKUT ekipleri ve orman işçileri dozere tazyikli su sıkarak faciayı önlediler.
AKUT Arama Kurtarma Derneği Marmaris ekibi, Marmaris´te çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarında orman ekiplerine destek verdi. AKUT Marmaris ekibi, hızla büyüyen yangında alevler arasında mahsur kalan 5 arıcıya motosiklet ile ulaşırken, ilk aşamada arıcıları tahliye edememiş fakat daha sonra bölgede bulunan bir kepçe ile olay yerine tekrar ulaşıp arıcıların yangın bölgesinden tahliye edilmesini sağladı.
Orman yangınının ilk günü gece saat 20.00 sıralarında arazöz ve işçilere yol açan bir dozer, ani alev patlaması sonucu alevlerin içinde kaldı. Arazöz operatörü dozeri alevlerin içinde bırakmak yerine iş makinesini alevlerin arasından çıkardı. Bu sırada dozerin yakınında bulunan Marmaris AKUT ve orman yangın söndürme işçileri alevlerin arasından çıkan ve yanmaya başlayan dozeri tazyikli su sıkarak söndürdü. Orman yangını esnasında sık sık tehlike atlatan AKUT ve orman işçileri sabah saatlerinde yangını kontrol altına aldılar.
(BT-İK-HO-Y)

21.10.2014 14:26:21 TSI

Google+ WhatsApp