Donald Trump’a büyük şok !

İslamofobik görüşleriyle ön plana çıkan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı milyarder iş adamı Donald Trump, ABD’deki ön seçimlerin ilkinde büyük şok yaşadı. Trump, Teksas Senatörü Ted Cruz’un gerisinde kaldı.

Donald Trumpa büyük şok !

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde partilerin adaylarını belirleme süreci Iowa eyaletinde başladı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Teksas senatörü Ted Cruz yüzde 28 ile birinci olurken milyarder işadamı Donald Trump ise yüzde 24’lük oy oranıyla ikinci sırada kaldı. Anketlere göre Cumhuriyetçi Parti adayları arasında önde gözüken Trump bu sonuçlara göre büyük şok yaşadı. Cumhuriyetçilerin diğer aday adayları ise Marco Rubio yüzde 23, Ben Carson yüzde 9, Rand Paul yüzde 5 ve Jeb Bush yüzde 3 oy aldı. Bu sonuçlara göre Ted Cruz 8 delege, Donald Trump ve Marco Rubio 7’şer delege, Ben Carson 3 delege, Rand Raul ve Jeb Bush ise 1’er delege elde etti.

DEMOKRATLARDA HILLARY CLINTON KIL PAYI ÖNDE

Demokrat Parti’nin başkan adayları arasında ise nefes kesen bir yarış yaşandı. Eski First Lady ve Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Vermont Senatörü Bernie Sanders’in oyları uzun süre yüzde 50 olarak aynı gitti. Clinton’ın yüzde 49,9 Sander’in de yüzde 49,6 aldığı Iowa’daki ön seçimlerin ardından Clinton’ın seçim kampanyası tarafından galibiyet ilan edildi.

Iowa eyaletinden sonra ön seçimlerin ikincisi 9 Şubat tarihinde New Hempshire’da yapılacak. Bu iki eyaletteki ön seçimler adayların gerçek performansları açısından önem taşıyor. Iowa’daki ön seçimlerde ilk üçe giremeyen hiçbir aday ise 1972’den bu yana başkan seçilemedi.

Google+ WhatsApp