Dökh´ten Kobani Çağrısı Burak Emek Diyarbakır

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından, 1 Kasım´da birçok ülkede yapılacak olan Kobani´ye destek yürüyüşlerine destek verilmesi çağrısı yapılarak, "Başta Kürt kadınları olmak üzere tüm Orta

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından, 1 Kasım´da birçok ülkede yapılacak olan Kobani´ye destek yürüyüşlerine destek verilmesi çağrısı yapılarak, "Başta Kürt kadınları olmak üzere tüm Ortadoğu ve dünya kadınlarına `1 Kasım Dünya Kobani Günü´ne en aktif bir şekilde katılmaya, Kobani direnişinin kadının tarihsel direnişini esas alarak sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.
DÖKH, Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş komisyonu (EUTCC) ve Peace Camping İnisiyatifi, "İŞİD `e karşı Kobani ve insanlık için küresel seferberlik" çağrısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 130 tanınmış şahsiyet ve kuruluşun isminin yer aldığı çağrıda 1 Kasım´da saat 14.00´te tüm dünya ülkelerinde Kobani´ye destek yürüyüşlerinin düzenlenmesi istediğine dikkat çekilerek, "Kobani direnişi artık tüm uluslararası güçlere şunu göstermiştir, eğer uluslararası toplum demokrasinin Ortadoğu´da kök salmasını istiyorsa Kobani´de Kürtlerin direnişi desteklenmelidir. Kobani direnişiyle hem Ortadoğu´daki halkların geleceği hem de dünya halklarının geleceğinin çeteci güçlere karşı direnme ve demokrasiden geçtiğini açıkça ortaya koymuştur. Kobani direnişine sahip çıkma insanlığa ve demokrasiye, onura sahip çıkmadır. Aynı zamanda Kobani direnişi kadın mücadelesinin tarihsel direnişine sahip çıkmadır. Kobani direnişi tüm Ortadoğu ve dünya kadınlarının direniş sembolü olmuştur. Tüm bu gerçeklikten yola çıkarak başta Kürt kadınları olmak üzere tüm Ortadoğu ve dünya kadınlarına `1 Kasım Dünya Kobani Günü´ne en aktif bir şekilde katılmaya, Kobani direnişinin kadının tarihsel direnişini esas alarak sahiplenmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

HDP, DBP, DTK ve HDK´DE ÇAĞRI YAPTI
Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Partisi de (DTK) ortak bir açıklama yayınlayarak 1 Kasım´da küresel alanda Kobani için düzenlenecek olan eylemlere katılım çağrısı yaptı.
(MP-AKK-AŞ-Y)

29.10.2014 12:02:18 TSI

Google+ WhatsApp