Doğa Gönüllüleri Zirvede Buluştu

Dünya Dağcılık Federasyonu üyesi tek Türk Dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü´nün 16. koordinasyon toplantısı Adana´da yapıldı. Her yıl Türkiye genelinde tırmanış, treeking,

Dünya Dağcılık Federasyonu üyesi tek Türk Dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü´nün 16. koordinasyon toplantısı Adana´da yapıldı.
Her yıl Türkiye genelinde tırmanış, treeking, rafting, sulu kanyon gibi ekstrem sporları ile onbinlerce kişiyi doğayla buluşturan kulübün toplantısında 2014 yılı faaliyetleri değerlendirilirken 2015 yılı hedefleri de belirlendi. Manuslu Dağı´nın 8163 metrelik zirvesine çıkan ilk Türk kadın dağcısı olan İsmet İnan´ın yanı sıra dünyanın tanınmış dağcılarından Tunç Fındık´ın da üyesi bulunduğu kulübün koordinasyon toplantısına 17 şube ve 17 temsilcilikten 80 yetkili katıldı. Adana Şube Başkanı Pervin Yıldızığlu´nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Orhan Kozan´da katıldı. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü´nün doğa dostlarını bir araya getirme ve dağcılığın yeni kitlelere tanıtılması amacı ile kurulduğunu belirten Yıldızoğlu, "Etkinliklerimizi Türkiye´nin dört bir yanında sürdürüyoruz. Her yıl onbinlerce insanı kentin keşmekeşinden alıp doğayla buluşturuyoruz" dedi.
(FKE-Y)

27.10.2014 09:42:35 TSI

Google+ WhatsApp