Diyarbakır´da Ebola Alarmı

Hac dönüşü Diyarbakır Havaalanı´nda fenalaşan bir kadın, Ebola şüphesiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Acil giriş ve çıkışlarının kapatıldığı hastanede yoğun tedbirler al

Hac dönüşü Diyarbakır Havaalanı´nda fenalaşan bir kadın, Ebola şüphesiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Acil giriş ve çıkışlarının kapatıldığı hastanede yoğun tedbirler alındı.
Edinilen bilgiye göre, Hac görevini yerine getirmek üzere Kabe´ye giden 50 yaşlarındaki K.B.´ye, bir süre sonra burada sıtma ve bulantı teşhisi konuldu. Bugün Diyarbakır´a dönen K.B.´nin havaalanında tekrar fenalaştığı öğrenildi. Sağlık personellerinin müdahale ettiği K.B., Ebola şüphesi nedeniyle karantina altına alındı. Daha sonra gelen ambulansla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılan K.B., tedavi altına alındı.
Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı hastanede acil bölümü hasta ve ziyaretçilerin giriş ve çıkışlarına kapatıldı. K.B.´nin yakınları da hastane önüne gelerek, beklemeye başladı. Hastane çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise hastaneye kimseye yaklaştırmıyor.
(MP-AKK-AŞ-Y)

18.10.2014 15:32:08 TSI

Google+ WhatsApp