Dev Köpek Balığı Kanser Hastalarına Şifa Olacak

Marmara Denizi açıklarında balıkçıların ağına takılan 1 ton ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki dev köpek balığı, kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıtıldı. Kanser riski taşımayan tek canlı olan

Marmara Denizi açıklarında balıkçıların ağına takılan 1 ton ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki dev köpek balığı, kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıtıldı.
Kanser riski taşımayan tek canlı olan köpek balığı, Marmara Denizi açıklarında avlanan balıkçıların ağına takıldı. Beylikdüzü´ndeki Balıkçı Kenan´a getirilen ve ağzı açık şekilde sergilenmek için halatlarla bağlanan köpek balığı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 1 ton ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki dev köpek balığının palamut sürülerinin peşindeyken yakalandığını belirten Balıkçı Kenan´ın sahibi Kenan Balcı, vatandaşların sürekli köpek balığı olup olmadığını sorduklarını ve yakalandığı için çok mutlu olduklarını söyledi. Köpek balığı etinin kanser hastalarına çok iyi geldiğini belirten Balcı, "Bu sene mevsimin başlamasından itibaren hiç köpek balığı yakalayamamıştık. Böyle dev bir köpek balığı gelince hastalarımız adına çok sevindik. Bugün herkese ücretsiz olarak 1 buçuk kilo dağıttık" şeklinde konuştu.

KÖPEK BALIĞI ETİ NASIL PİŞİRİLİR?
Köpek balığı etinin hoş bir tadı olmadığını söyleyen Kenan Balcı, köpek balığı eti pişirilirken dikkat edilmesi gerekenleri de açıkladı. En iyi yöntemin güveçte pişirmek olduğunu söyleyen Kenan Balcı, "Köpek balığı etinin ekşi bir tadı var. Bu eti güveçte pişirmek en uygun olanı. Domates, soğan, bir bardak su ve bir tatlı kaşı yağla pişirip hastalarımıza yedirmeliyiz. Hoş bir tadı olmadığı için eti hastalarımıza bıktırmadan yedirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Akciğer kanseri olan yakını için köpek balığı etinden almaya gelen Hilal Cengiz ise, "Ben aktarım ve yıllardır köpek balığı kıkırdağı satıyorum. İçinde glukozamin var ve eklem rahatsızlıklarına iyi geliyor. 2009 yılında bir kaza geçirmiştim ve o zaman da doktorum tarafından köpek balığı eti yemem tavsiye edilmişti" diye konuştu.
Karaciğerinde ve dalağında büyüme olan Işıl Yılmaz ise, "Köpek balığı etinden almak için Balıkçı Kenan´a geldik. İlk kez köpek balığı eti yiyeceğim. Bu etin karaciğer hastalıklarına da iyi geldiğini söylediler. İnşallah şifa olur" dedi.
(BE-CC-Y)

17.10.2014 15:18:37 TSI

Google+ WhatsApp