Davutoğlu: 'Demirtaş gitsin başka mahallede oynasın'

Davutoğlu, kendisine “kolay lokma” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'Her gün ifade bulup hikayeleştirmek ve siyasetin seviyesini düşürmek kimseye fayda getirmez. Gitsin başka mahallede oynasın.' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, kendisine “kolay lokma” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da şu ifadeleri kullandı: “O yüzden onlar yüzde 13 oy alıyor biz yüzde 41 alıyoruz. Yüzde 41 alıyoruz memnun olmuyoruz, o yüzde 13 alıyor en büyük zaferi kazanmış gibi dünya aleme şımarık şımarık dolaşıyor. Bir kısmı benim önüme gelseler. Sınava tabii tutalım, sohbet edelim, o sohbet sınavından bile geçemez Demirtaş. Eğer dediği gibi kolay lokma isek işte göreceğiz. Biz yüzde 50’lire gidiyoruz. Kim kimin kolay lokması. Arkasında sufle yapanların kimler olduğunu biliyorum. Her gün ifade bulup hikayeleştirmek ve siyasetin seviyesini düşürmek kimseye fayda getirmez. Gitsin başka mahallede oynasın.”

“HER İMZADA SORUMLULUK BİZE AİTTİR”

Davutoğlu, muhalefet partilerinin kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vesayeti altında kaldığı iddialarına da şöyle cevap verdi: “Sayın Bahçeli kendi partisindeki dalgalanmaları ve ‘hayır’ diye diye partisini nereye getirdiğini örtbas etmek için dikkatleri AK Parti’ye çekmek istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti’nin kurucu lideridir. Her bir AK Partili’nin gönlünde yeri ayrıdır. Hiç kimse ondan kurtulmayı kenara koyalım, bu vesayet diye de tanımlanamaz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti’nin siyaset kültürünün en önemli inşa edici faktörleri arasında müstesna bir yere sahip olması bakımından bir değer olarak görürüz. Kimse bu konuda kafa karıştırıcı bir ortama sebebiyet veremez. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, partiler üstü bir konumdadır. Onun partiler üstü konumu bizim ona saygımızı azaltmaz. Bizim ona duyduğumuz saygı da Cumhurbaşkanlığı makamının olduğundan farklı bir niteliğe büründüğü anlamına gelmez. Bugün siyasi anlamda atılan her adımın hesap verme makamında ben AK Parti ve onun genel başkanı olarak ben vardım. Hükumet olarak atılan her imzada sorumluluk bize aittir. Sayın Bahçeli 5. parti ve AK Parti ile uğraşacağına onun buy hayırcı tutumu nedeniyle partiden ayrılan kendi mensupları ile ilgilensin. Kendi evinde ne olup bittiğini takip edemeyen birinin evinde ne olup bittiğini, oradaki ilişkileri tamamlamaya çalışması komik olur. Önce kendi işine baksın.”

Google+ WhatsApp