D. MEHMET DOĞAN İÇİN ANKARA BULUŞMASI

D. MEHMET DOĞAN İÇİN ANKARA BULUŞMASI

Türkiye Yazarlar Birliği kurucusu ve şeref başkanı D.Mehmet Doğan Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınan cenaze namazına ve Tacettin Dergahında yapılan defin törenine Türkiye'nin dört bir yanından yazar, edebiyatçı, siyaset dünyasından insanlar katıldı.

Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınan cenaze namazını Diyanet İşleri eski başkanlarından Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cenaze namazına katılarak D.Mehmet Doğan'la ilgili bir konuşma yaptı, ailesine, yazarlar birliği camiasına başsağlığı diledi.

D.Mehmet Doğan'ın cenazesi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine Kayseri'den Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş, Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu ve Başkan Yardımcısı Vedat Önal katıldılar.

Kayseri heyeti cenaze namazı öncesi Ankara'da bir dizi dost ziyaretinde de bulundu.

Önce araştırmacı yazar kanaat önderi Süleyman Arslantaş'ı ziyaret edip burada hak söz camiası lideri Hamza Türkmen ile de tanışıp bir müddet sohbet eden Kayseri ekibi daha sonra Memur Sen genel merkezinde Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kaşıkçıoğlu ve Sağlık Sen genel başkanı M. Faruk Doğan’ı makamlarında ziyaret ederek bir müddet hasret giderdiler.

Kayseri ekibi cenaze namazı için bulunduğu Hacı Bayram Camii bölgesinde Araştırma Kültür Vakfı Ankara şube başkanı Metin Maytapoğlu ve diğer yetkililere nezaket ziyaretinde bulunarak bir müddet görüştüler.

Hacı Bayram Camii'nde kılınan cenaze namazına iştirak edip Yazarlar Birliği yetkilileri ve Doğan’ın ailesine taziyelerini bildiren Kayseri ekibi Tacettin Dergahındaki defin işlemine de iştirak etti. Definden sonra Yazarlar Birliği Genel Merkezindeki taziye programına da katılan Kayseri ekibi aynı gün saat 20.00'de Kayseri'ye dönmek için Ankara'dan ayrıldı.

Ankara'da katıldığı cenaze merasiminin yanında Türkiye'nin birçok yerinden gelen siyasetçi, edebiyatçı dostlarla görüşen Kayseri ekibi Kırşehir'de Memur Sen eski il temsilcisi Oktay Cebeci'yi de ziyaret ederek birlikte çay içtiler muhabbet ettiler.

Kayseri ekibi Kırşehir'den sonra yoluna devam edip aynı gün gece saat 01.00'de Kayseri'ye ulaştı.

Google+ WhatsApp