ÇYDD KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI GENÇ : NEREDEN…. NEREYE…

ÇYDD KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI GENÇ : NEREDEN…. NEREYE…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kayseri Şube Başkanı Seval Genç, Dünya Kız Çocukları Günü ve Kayseri Şubesi’nin açılış yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Hala yüzbinlerce kız çocuğunun okula gidemediğinin altını çizen Genç, Cumhuriyetin ilk yıllarında tablonun daha iyi olduğunu ifade etti.

“ 1923-1928 YILLARI ARASINDA İLKOKULA BAŞLAYAN ÖĞRENCİ SAYISI %166 ARTTI. AVRUPA’DA 4. SIRADAYIZ.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 866 BİN KIZ ÇOCUĞU OKULA GİDEMEDİ BU DURUMUN UTANCI İÇİNDEYİZ.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yaklaşık 3 MİLYON ÇOCUK OKUMUYOR. UTANCIMIZ BÜYÜYOR.

Cumhuriyetin ilk yıllarında eğitim alanında yapılan büyük reformlar ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde girişilen eğitim seferberliğinin sonucu olarak ilkokul öğrencisi sayısının %166 artmasıyla Avrupa’nın en yüksek 4. istatistiğine sahip olan çağının ötesindeki Türkiye’den…

Çeşitli sebeplerle okuldan koparılan 866 bin kız çocuğunun olduğu 2021-2022 dönemi ve yaklaşık 3 milyon çocuğun zorunlu eğitim çağında olduğu halde eğitimin dışında kaldığı 2023-2024 Türkiye’sine… Peki nerede bu çocuklar, tarikat ve cemaatlerin bu konudaki etkisi nedir?

Her bireyin temel haklarından biri olan zorunlu eğitim alanında tüm dünya için gurur kaynağından utanç seviyesine gerileyişimizin üzüntüsünü daha fazla yaşamamak tüm Türkiye’nin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Çocuklarımızın okullaşmasını sağlamak ve onları laik ve bilimsel eğitimle buluşturmak sadece onların değil, toplumun çağdaş geleceğini inşa etmek demektir. Geleceğin Türkiye’si için, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayalım ve aydınlık yarınlar için birlikte adım atalım.

 Kayseri Şubesi olarak her türlü olumsuzluğa rağmen kızlarımıza destek olmaya devam edeceğiz, Kızlarımızın gününü en samimi duygularımla kutluyorum. “

Google+ WhatsApp