“Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş bütün hükümetlerden daha başarılıyız”

“Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş bütün hükümetlerden daha başarılıyız”

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Eleşkirt Kaymakamı Mustafa Duruk ve Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut ile Eleşkirt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "15 Temmuz Parkı"nın açılışını yaptı.

36 Belediye Meclis Üyesi AK Parti’ye Katıldı

15 Temmuz Parkı açılışından sonra Eleşkirt Spor Salonu'na geçen Özhaseki, burada düzenlenen programda, Eleşkirt, Tutak belediyeleri ile belde belediyelerden AK Parti'ye katılan 36 belediye meclis üyesine rozetlerini taktı.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmak şereftir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Özhaseki, AK Parti’nin kuruluşundan bahsederken şunları söyledi: “19 yıl önce Erdemliler hareketi olarak başlattı Sayın Cumhurbaşkanımız. Partiye geçen ilk belediye başkanı da bu fakir kardeşiniz. O gün bu partinin açılışında balkon konuşmasında ilk konuşmayı yapan da bu fakir kardeşiniz. O günden beri de Cumhurbaşkanımız ile beraber olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmak şereftir.”

AK Parti hükümetlerinin hükümet etmede en başarılı olduğunu savunan Özhaseki, “19 yıldır bu ülkede o kadar çok şey yapıldı ki bütün kardeşlerim AK Parti ailesi olarak başları dik, alınları açık. Şu ana kadar cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş bütün hükümetlerden daha başarılıyız. Elhamdulillah her alanda başarılıyız" dedi.

“CHP’nin şehir hastanelerine karşı çıktığı günleri unutmadık”

Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, enerjide, ekonomide ve her alanda başarılı olduklarına değinen Özhaseki, “Ulaşımda başarılı mıyız? Başarılıyız kardeşlerim. 6 bin km çift yol vardı. 30 bin km’yi geçti. Kolay mı? Cumhuriyet tarihi boyunca olan 6 bin km iken bizim zamanımızda yapılan 30 bin km’den fazla. Başarılıyız elhamdulillah. Her ilde neredeyse havaalanlarımız var. Her ile üniversite açıldı. Çok şükür. Sağlıkta başarılı mıyız? Başarılıyız kardeşim. O büyük büyük konuşan ABD, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya birçok hastasına yetişemediler. Huzurevinde yaşlılar bakımsızlıktan öldü. Götürüp oraya toplu toplu gömüyorlar. Ama bizde elhamdulillah şehir hastaneleri yapılıyor. Gelen kişileri otel gibi ağırlıyorlar ve yüzlerce doktor var, gelen hastayı tedavi ediyor, muayene ediyor. Sonra da bir kuruş almadan yolcu ediyorlar. Bizler eskiden hastane kuyruklarında birkaç saat bekleyen insanlardık. Eczaneden ilaç almak için gece 4’te gidip sıra bekleyen insanlardık. İlk biz bu hastanelerde reform işini getirirken, hastaneler iyileşsin derken CHP’nin şehir hastanelerine karşı çıktığı günleri unutmadık. CHP’liler hangi eylemleri yaptığını hepimiz biliyoruz. Bugün sağlıkta da başarılıyız, elhamdülillah” dedi.

“Daha iyi olacağız, daha büyük olacağız”

AK Parti döneminde Türkiye’nin ekonomik anlamda diğer ülkelerle yarışır hale geldiğini belirten Özhaseki, “Ekonomide de başarılıyız. O altı sıfırlı paraları unutmadık. Aylık %12’lik o faiz oranlarını unutmadık. 300-500 milyon dolar alabilmek için ABD başkanının yanında iki büklüm duran başbakanları unutmadık biz. Şimdi bile o kadar çok para  üzerinden operasyon çekiliyor ki yine de hamdolsun dimdik ayakta duruyor bu ülke.  Allah’a hamdolsun. Enerjide başarılıyız. Halkımıza hükümet etme noktasında, aklınıza ne geliyorsa her konuda başarılıyız. Geçen ay ihracat rakamımız yine rekor kırdı. O pandemi döneminde 16 milyar doları buldu. 35-40 milyar dolarlardan 17-18 milyar dolarlara ulaşan bir yıllık ihracatımız var. Şükrediyoruz. 17. büyük ekonomisiyiz dünyanın. İnşallah daha iyi olacağız, daha büyük olacağız“ diye sözlerine ekledi.

“Üç kuruş para alacağız diye IMF’nin kötü memuruna yapmadıkları şaklabanlık kalmadı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletinin başını dik yürüttüğünün vurgusunu da yapan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız yurt dışına gidiyor aslanlar gibi bizi savunuyor hepimizin göğsü kabarıyor bizim. Allah bu milletin ve İslam’ın izzetini ayaklar altına düşümesin. Biz bunlar için can veren insanlarız. Eskiden öyle değildi. IMF’nin bi tane kötü bir memuru vardı. Adını ben unutmuyorum: Koterel. Zayıf da bir adamdı. Adam havaalanlarında törenle karşılanıyordu. Kimlerle görüştürseler adama yapılmadık şaklabanlık kalmazdı. Üç kuruş para alacağız diye IMF’nin kötü memuruna yaparlardı bunu. Liderimizin dil duruşuyla bunlar da geride kaldı. Her gittiği yerde de bizim başımızı dik tutacak şekilde bizi temsil ediyor. Ve oralarda da hiç sözünü esirgemiyor. Bu ümmeti Muhammed’in lideri olarak söylüyor. Mazlumların lideri olarak söylüyor. Ezilenlerin gür sesi olarak söylüyor elhamdulillah. Ne kadar iftihar etsek az arkadaşlar. İnşallah bundan sonra da böyle gidecektir diye ben düşünüyor ve dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Başımızın üstünde yeriniz var”

İmam-I Şafi’den verdiği bir örnekle konuşmasını tamamlayan Özhaseki, “İmam-I Şafi Hazretleri’ne derler ki, “fitne zamanında doğru olanı, hak olanı nasıl buluruz?” Şöyle buyurur: “fitne çıktığında ahir zamanda düşman oklarını takip edin. Düşman okları kime gidiyorsa doğru odur, hak odur. Bugün düşman okları kime doğru yöneldi? Recep Tayyip Erdoğan’a yöneldi. Demek ki doğru o, hak o elhamdulillah. Cenab-ı hak uzun ömürler versin. Yol arkadaşlığından bizi ayırmasın. Cenab-ı hak sonuna kadar mücadele ederek kazanmayı da nasip etsin. Değerli kardeşlerimize yeniden ailemize kattıkları güçten dolayı teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum. Başımızın üstünde yeriniz var. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Ağrı İl Başkanlığı ve Ağrı Belediyesini ziyaret etti.Özhaseki, Ağrı'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, toplantı salonunda ilçe belediye başkanlarıyla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.Ardından belediyeye geçen Özhaseki ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Savcı Sayan ile bir süre görüştü.

Google+ WhatsApp