Cumhuriyet Bayramı Kartepe´de Coşkuyla Kutlandı

Kocaeli´nin Kartepe ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe halkı ve protokolün katılımıyla kutlandı. Kaymakamlık önünde düzenlenen kutlama programı, Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının gös

Kocaeli´nin Kartepe ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe halkı ve protokolün katılımıyla kutlandı. Kaymakamlık önünde düzenlenen kutlama programı, Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının gösterisiyle renkli görüntülere sahne oldu.
Kocaeli´nin Kartepe ilçesinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 91´inci yıl dönümü kutlamaları, Kartepe Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunumu ile başladı. İlçe protokolünün eksiksiz katıldığı törende çelenklerin sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Yıl dönümü kutlamaları Kartepe Kaymakamlığı´nda düzenlenen tebriklerin kabulü ile devam etti. Kaymakamlık önündeki alanda düzenlenen kutlama programına ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş ve Kartepe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhammed Seven törene katılan okulların ve vatandaşların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, "Türkiye Cumhuriyeti, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucularının tasavvur ettikleri doğrultuda, modern, demokratik ve hür bir devlet olarak ilerleyişine 91. Yılında da devan etmektedir" dedi.
Öğrencilerin okuduğu şiirler ardından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle ilçe öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi.
Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının gösterisinin beğeni ile izlendiği kutlamalar, geçit töreni ile sürdü. Bayrak ve flamalar ardından okulların resmi geçit töreninde vatandaşlar da bu coşkuya ortak oldu. Tören sonunda protokol üyeleri tertip komitesini tebrik etti. Törende hazır bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Cumhuriyet´in 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle, "Her 29 Ekim´de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle Cumhuriyet´in 91. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anar, Kartepe halkının Cumhuriyet Bayramı´nı en içten duygularımla kutlarım" dedi.
(DA)

29.10.2014 14:23:09 TSI

Google+ WhatsApp