Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terör örgütü ve paralel yapı için kadınlar araçtır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK, YPG, DHKP-C, DAİŞ gibi terör örgütlerinin kadınlara yaklaşımlarında hiç bir fark yoktur. Bu örgütlerin hepsi için de kadın sadece ve sadece kullanılacak bir araçtır. Aynı şey paralel ihanet çetesi için de geçerlidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resepsiyon verdi. Resepsiyona aralarında temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, şehit eşi, köy korucusu, vali ve rektörlerin de yer aldığı yaklaşık 250 kadın davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, kadına yönelik cinsel tacize ve şiddete karşı verilen mücadelenin dağa kaçırılan kızlar için de verilmesi gerektiğini söyledi, ailelere çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK, YPG, DHKP-C, DAİŞ gibi terör örgütlerinin kadınlara yaklaşımlarında hiç bir fark yoktur. Bu örgütlerin hepsi için de kadın sadece ve sadece kullanılacak bir araçtır. Aynı şey paralel ihanet çetesi için de geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Doğum kontrolü ve nüfus planlaması adıl altında yıllarca Türkiye’de nüfusun azaltılmaya çalışıldığını anlatan Erdoğan, insan gücünün en önemli güç olduğunu, insan olmadan ne emek ne sermaye olabileceğini ifade etti. Avrupa ülkelerindeki hızla yaşlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin de benzer bir duruma düşmemesi gerektiğini ifade etti.

Google+ WhatsApp