Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gençlere ÖTV’siz telefon, yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gençlere ÖTV’siz telefon, yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira destek vereceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından toplandı. Beştepe'deki toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 
 
GENÇLERE ÖTV'SİZ TELEFON 
 
Örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine ÖTV'siz cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. 18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler" şeklinde konuştu. 
 
YENİ EVLENEN ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ
 
Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını bunu da pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacaklarını açıklayan Erdoğan, "Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp