ÇİFTÇİ BELEDİYE TALAS

ÇİFTÇİ BELEDİYE TALAS

Talas Belediyesi’nin ilçe tarım ve hayvancılığına katkı sağlamak amacıyla ekimini yaptığı hayvan yemi bitkisi olan Macar Fiği’nin hasadına başlandı. Yaklaşık 80 ton ürün elde edilmesi beklenen hasattan elde edilen yem bitkisi, ilçede hayvancılıkla uğraşan üreticilere uygun fiyatla verilecek.

Ekiminden biçimine tamamen Talas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hayvan yetiştiriciliğinin önemli bir kısmını oluşturan yem bitkisi üretilerek ilçe hayvancılığına katkı sağlanıyor. Abdullah Gül Üniversitesi arazisi ile ilçe genelinde çeşitli arazilerden toplam 360 dekara ekimi yapılan Macar fiğinin sezonla birlikte  hasadı gerçekleştiriliyor.

TALASLI ÇİFTÇİYE 1.5 LİRA

Talas Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında oy birliğiyle alınan kararla elde edilecek Macar Fiği’nin Talaslı üreticilere kilosu 1.5 liradan verilmesi kararlaştırılmıştı.

63 TON BAKLAGİL, 22 TON YEM BİTKİSİ DESTEĞİ

Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek ve macar fiği tohumu desteği ile çiftçilerin yanında olmaya devam eden Talas Belediyesi, toplam 63 ton kuru baklagil tohumu ve 22 ton macar fiği yem bitkisi dağıtımı yaptı.

Ayrıca kış döneminin verimli geçmesi amacıyla kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilere teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Google+ WhatsApp