CHP’li Ünalmış’tan Müftü Gökdere’ye 30 Ağustos çıkışı

CHP’li Ünalmış’tan Müftü Gökdere’ye 30 Ağustos çıkışı

Tomarza İlçe Müftüsü Mürsel Gökdere’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı hususunda yapmış olduğu açıklamalara ilişkin CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, “Tomarza Belediyesi zaten 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını kendisine hitap ederek düzenlememiştir. Tomarza Belediyesi tamamen yerli ve milli, bu kendisi zaferin paydasında gören tüm Tomarza halkı için kutlamalar düzenlemiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, Tomarza İlçe Müftüsü Mürsel Gökdere’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kutlamaların kendisine hitap etmediğine ilişkin yapmış olduğu açıklamalar sonrası eleştirilerde bulundu.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda CHP’li Ünalmış, “Doğrudur, Tomarza Belediyesi zaten 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını kendisine hitap ederek düzenlememiştir. Tomarza Belediyesi tamamen yerli ve milli, bu kendisi zaferin paydasında gören tüm Tomarza halkı için kutlamalar düzenlemiştir. Emeği geçenlerin, emeklerine sağlık ama bu müftünün acısı, yarası başka. Aynı gün çıktığı minberde, Cuma hutbesinde, yaşadığımız toprakları vatan yapan, kendi bağlı bulunduğu kurumu kuran, varlık sebebi, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına bir Fatiha okumayan, okuyamayan, okutmayan müftüden de bu zafer kutlamalarına ortak olması, sevinmesi, kutlamalara katılması beklenmezdi. Benzer şekilde 2019 yılında yaptığı açıklamayla, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı milletin ortak bayramı, zaferi de milletin ortak zaferi görmeyen’ önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş vardı. 9 Eylül yaklaşıyor. Önceki dönem Bursa Belediye Başkanı’nı da alıp Yunan adalarına doğru gidebilirsin” ifadelerine yer verdi.

Google+ WhatsApp