CHP’li Özer, “Büyükşehir bütçesi makul ve mantıklı yönetilmiyor”

CHP’li Özer, “Büyükşehir bütçesi makul ve mantıklı yönetilmiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özer, Büyükşehir yönetiminin, bütçeyi yeterince makul ve mantıklı yönetemediğini iddia etti. Meclise getirilen ek bütçeleri eleştiren Özer, "Zaten hiç tasarruf yapılmıyor. Tasarruf diye bir anlayış Büyükşehir’de asla yok” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin, bütçesini mantıklı yönetilmediğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özer, “Büyükşehir Belediyemizin ek bütçe talebi vardı. Yaklaşık 4 ay kadar önce 1,5 milyar lira, eski parayla 1,5 katrilyon lira ek bütçe izni istemişlerdi. Alınan bu ek bütçede yetmemiş. Tekrar yılın tamamlanmasına neredeyse 15-20 gün kala tekrardan 652 milyon lira yani 652 trilyon lira ek bütçe talebi var. Biz bunu komisyona gönderdik ama, komisyon dönüşünde de inceleyeceğiz. Çalışmalara devam edeceğiz. Biliyorsunuz, izleyenlerimiz de vardır. Bir önceki meclis toplantısında da 2023’ün bütçesi konuşulmuştu. Biz o bütçede de Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak şunu dile getirmiştik. Bütçe yeterince makul ve mantıklı yönetilmiyor. Zaten hiç tasarruf yapılmıyor. Tasarruf diye bir anlayış Büyükşehir’de asla yok. Neyi, nereye, nasıl harcayalım? Her projeye nasıl koşarız? Dedikçe, hiçbir proje bitmiyor. Bitmeyen projeler, bitmeyen inşaatlar” ifadelerini kullandı. 
 
‘YÖNETİMİN BÜTÇE KONUSUNDA BAŞARISIZ OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİDİR’
 
Hesapsız ve uyumsuz kararlarla bütçelerin yetişmediğini ifade eden CHP’li Özer, “Daha öncesinden de bahsetmiştik Hava İkmal Parkının 6 tane kapısı var. Basit bir kapı bile zannediyorum ki 1 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Hala bitmiyor. Çok basit işleri, çok basit inşaatları bile tamamlamakta zorlanıyor. Zorlanıldığı gibi hesapsız ve uyumsuz kararlarla, bütçelerde yetişmiyor. Sadece son yılın 15-18 günü için 652 milyon lira daha para istenmesi tamamen yönetimin bütçe konusunda başarısız olduğunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp