CHP’li Çalıksoy’dan Başkan Mustafa Yalçın’a: “Dadaloğlu Parkı’nı koruma altına alınarak alanın satışını yapalım”

CHP’li Çalıksoy’dan Başkan Mustafa Yalçın’a: “Dadaloğlu Parkı’nı koruma altına alınarak alanın satışını yapalım”

Talas Belediyesi tarafından 5 Haziranda ihaleye çıkarılacak olan, içerisinde Dadaloğlu Parkı’nın bulunduğu ticari alan hususunda konuşan Talas Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, “Söz konusu 15 bin metrekarelik ticari alanı, parkı koruma altın alacak şekilde düzenleyelim hem de belediyenin menfaatini korumuş olalım. Ticari alanın satışı, Dadaloğlu Parkı koruma altına alınacak şekilde yapılsın. Doğaya sahip çıkalım ve 2017’deki yapılmış revizyonu kaldıralım, başkanımız teklifi getirdiğinde de muhalefet olarak destekleyelim” dedi.

Talas Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, 5 Haziran tarihinde Talas Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılacak olan, Dadaloğlu Parkı’nın dahil olduğu 15 bin metrekarelik alan konusunda açıklamalarda bulundu.
 
2017 yılında yapılmış olan revizyon çalışmaları sebebiyle Dadaloğlu Parkı’nın dahil olduğu 15 bin metrekarelik alanda hukuki olarak park bulunmadığını söyleyen Çalıksoy, “2017’deki çalışmayla park alanı kaldırılsa dahi siyasi sorumluluğumuz gereği söz konusu 15 bin metrekarelik ticari alanı, parkı koruma altın alacak şekilde düzenleyelim hem de belediyenin menfaatini korumuş olalım. Parkı koruma kapsamına alarak alanın satışını yapalım, parkın kaldırılıp kaldırılmamasına ilişkin vatandaşlarımızla anket yapalım. 2017’deki revizyona rağmen parkı korumaya kararlıyız, para bulunur ama ağaç yetiştirilmesi, büyütülmesi zordur. Doğaya sahip çıkalım, 2017’de yapılmış olan bu revizyon çalışmalarını hep beraber kaldıralım, başkanımız da bu teklifi meclise getirdiği takdirde muhalefet olarak destekleriz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp