CHP Milletvekili Genç, Özgür Özel’e Kayseri’deki olaylarla alakalı rapor sundu

CHP Milletvekili Genç, Özgür Özel’e Kayseri’deki olaylarla alakalı rapor sundu

CHP’li Aşkın Genç, Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin hazırladığı raporu Özgür Özel’e sundu: “Suriye hükümeti ile acilen diyalog zeminin oluşturulmalı ve mültecilerin insani koşullarda ülkelerine dönüşleri sağlanmalıdır”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 30 Haziran’da Kayseri’de başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan mülteci karşıtı eylemlere ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladı. Genç, raporunu MYK toplantısı öncesinde Genel Başkan Özgür Özel’e sundu.

 

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Danışmentgazi Mahallesi’nde 30 Haziran Pazar günü, Suriye uyruklu bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Olayların duyulmasının ardından kentin birçok noktasında olaylar yaşandı. Suriyelilere ait birçok iş yeri ve ev zarar görürken, 474 kişi gözaltına alındı, 21 polis ve 1 itfaiye eri yaralandı.

 

Eylemlerin başladığı ilk andan beri sahada olan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, kentte yaşanan durum ve olayların ülkenin birçok yerine sıçraması ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Genç hazırladığı raporda, Kayseri’de başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan olaylara ilişkin; iktidarın mülteci politikasının iflas ettiğini, sığınmacıların insani koşullarda bir an evvel ülkelerine dönüşlerinin başlatılması ve Suriye hükümeti ile sağlıklı bir diyalog zeminin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

 

Genç, bugün X hesabından yaptığı paylaşımda, hazırladığı raporu Genel Başkan Özgür Özel’e sunduğunu duyurdu. Genç’in paylaşımı şu şekilde:

 

“30 Haziran’da Kayseri’de başlayan, ardından yurdun dört bir yanına yayılan olaylara ilişkin hazırladığımız raporu, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e sunduk. Raporda, mülteci sorununun bölgedeki etkilerini ve halkımızın yaşadığı sıkıntıları detaylarıyla ele aldık. İlk andan itibaren olayları yakinen bizzat takip eden Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum.

 

Mülteci sorunu, sadece Kayseri'de değil, ülkemizin dört bir yanında ciddi sosyal ve ekonomik etkiler yaratıyor. Ancak, sorunları bize yakışan şekilde hukuk çerçevesinde ve sağduyu içerisinde çözmemiz gerekmektedir.

Suriye hükümeti ile acilen diyalog zeminin oluşturulmalı ve mültecilerin insani koşullarda ülkelerine dönüşleri sağlanmalıdır!”

Google+ WhatsApp