CHP'li Çetin Arık, rozet takılan muhtarı ziyaret etti

CHP'li Çetin Arık, rozet takılan muhtarı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ankara'da rozet takılan Kayabağ Mahallesi Muhtarı Sami Durmuş'u ziyaret etti.

Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından rozet takılan muhtarlardan Kayabaşı Mahalle Muhtarı Sami Durmuş'u CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahalle Muhtarı Sami Durmuş, 
Herhangi bir baskı, tehdit ya da vaatte bulunulmadığını söyledi. Muhtar Durmuş, "Ankara’ya giderken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize rozet takacağından haberimiz vardı. İl Başkanımız Ümit Hanım bizi bilgilendirdi. Genel Başkanımız çağrıda bulundu, partimize üye olun dedi, bize katılın birlikten güç doğar dedi. Genel başkanımız bir davette bulundu, birlikte büyüyeceğiz, birlikte güçleneceğiz dedi bende üye oldum CHP’yi tercih ettim. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilk genel başkanlığını da yaptığı bir parti üye olmaktan gurur duydum, şeref duydum hiçbir korkum da yok. O kadar mutluyum ki CHP’ye üye olduğum için. Kesinlikle kendi irademle geldim. Yavuz Selim Mahalle Muhtarı ablamız orada ben rozet takmak istemiyorum deseydi, sizde ona rozet takmaya zorlayacak olsaydınız ilk karşı çıkacak kişi bendim. İstemiyor takmayın derdim" dedi.
 
 
'CHP'YE ÜYE OLARAK SUÇ MU İŞLEDİK'
 
CHP'ye üye olduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın kendisini aradığını söyleyen Durmuş, "Neden böyle bir şey yaptığımı sordu. Bende bu durumda bir şey olmadığını herkesin bir duruşu, görüşü olduğunu söyledim. Bazı muhtar abilerimin AK Parti’ye üye olduğunu bazıların MHP’ye üye olduğunu söyledim. Muhtarın partisi olmaz dedi bende muhtarın partisinin mahallesinde olmayacağını söyledim. Mahallemde partici değilimdir ben mahallemde parti tutmam. Ama mahalle dışına çıktığımda benim bir duruşum vardır, desteklediğim bir takım vardır futbol takımı gibi. Yani ben Beşiktaşlı arkadaşlarımla Fenerbahçeli arkadaşlarımla Galatasaraylı arkadaşlarımda birlikte maç izleyebiliyorum, birlikte okey oynayabiliyorum. Ben MHP’li muhtar abilerimle sohbet edebiliyorum. AK Partiye gönül vermiş abilerimle bir araya gelebiliyorum. Bunda büyütülecek, problem yapılacak bu kadar büyük ne var? Benim uğraşmam gereken mahallede problemler varken, belediyeye dile getirmem problemler varken ben CHP’ye üye olduktan sonra sosyal medyada sürekli birilerinden telefon var, ne oldu ya CHP’ye üye olarak suç mu işledik" şeklinde konuştu.
 
'MAHALLEDE SİYASET YAPMAK MUHTARA YAKIŞMAZ'
 
Pandemi sürecinde farklı partilerden yardımlar aldığını söyleyen Durmuş, kendi mahallelerine ve çevre mahallelere yardım ettiklerini belirtti. Durmuş, "Mahallede siyaset yapmak bir muhtara gerçekten yakışmaz. Ben pandemi süreci boyunca MHP İl Başkanlığı’ndan yardım aldım, AK Parti Kadın Kolları’ndan yardım aldım, CHP İl ve İlçe Başkanlığından yardımlar aldım bunu hem mahalleme hem de çevre mahallelere dağıttım. Gönül ister ki kimse ihtiyaç sahibi olmasın, herkesin durumu iyi olsun ama ben çevre mahallelere de yardımda bulundum. Ve ben bu yardımları yaparken AK Partiliymiş, MHP’liymiş, CHP’liymiş diye yapmadım. Allah Rızası için yaptım. Uzun lafın kısası bizim bir arada olmamız lazım, bizim ötekileştirmememiz lazım, ötekileştirilmememiz lazım" ifadelerine yer verdi.

Google+ WhatsApp