CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA KAYSERİ SORULARI

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA KAYSERİ SORULARI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinde konuşulan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri’deki okullarda yaşanan sorunları gündeme getirdi.

Genç, konuşmasında deprem tehlikesinin altını çizerken Sarız’ın fay hattı bölgesinde olduğunu ve başta okullar olmak üzere tüm kamu binalarının deprem risk raporlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

“Seçim bölgem Kayseri 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden büyük ölçüde olmasa da etkilendi” diyen Genç şöyle konuştu:

“Özellikle Sarız depremden etkilenen ilçelerimizin başında geliyor; Göksun ve Elbistan'ın hemen yanında, Maraş bölgesinde. Hem Sarız'da hem diğer ilçelerimizde depremden etkilenen, hasar gören okullarımız mevcuttu. Ben bazı okullara gittim, inceledim, oradaki velilerle buluştum. Bazı okullarımız yeniden yapıldı, bazı okullarımıza tadilat işlemi uygulandı, öğrencilerimiz taşımalı eğitimle başka okullara sevk edildi. Sonrasında bir kısmı tekrar okullarına döndü fakat merkezde 2 önemli okulumuz, Besime Özderici ve Kadir Has Okullarında bir türlü ilerleme sağlanamadı. Bunlar şehrin içerisinde çok önemli 2 okul, bunların akıbeti hakkında bilgi edinebilirsek çok memnun olurum.

Burada dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta, deprem araştırmacıları Kayseri'nin fay hattı bölgesinde olduğunu, özellikle merkez bölgesinin ve Sarız'ın fay hattına yakınlığına işaret ediyor. Özellikle Sarız Fayı aktif bir fay ancak üzerine çok araştırma yapılamadığı için gündeme gelmedi. Bu bağlamda, başta kamu binaları olmak üzere kentteki yerleşime dair soru işaretleri mevcut. Kamu binalarının başında ise okullarımız geliyor. Sayın Bakanım, bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ve yerel yönetimlerle ortak bir çalışma yapılabildi mi? Kayseri'de bulunan okullarımızın kaç tanesine deprem dayanıklılık testi yapıldı? Böyle bir test yapıldıysa bu okulların dayanıklılık durumu nedir? Yeniden yapılması planlanan okulumuz var mı, varsa sayısı nedir?”

SARIZ’DA VEKİL ÖĞRETMEN SORUNU

Konuşmasında Sarız’da asil öğretmen yerine vekil öğretmen sayısının çok fazla olduğunu vurgulayan Genç, “Çok ciddi sayıda vekil öğretmen mevcut Sarız'da, bir türlü asil öğretmenleri gönderemiyoruz o bölgeye. Asli olarak bir öğretmenin izin vesaire gibi nedenlerle görevinden uzaklaşmasının ardından, o kişinin görevine bir vekil atanıyor. Sayın Bakanım, Sarız'da vekil öğretmen sayısı çok yüksek. Siz de çok iyi bilirsiniz ki eğitimde, özellikle ilkokul düzeyindeki eğitimde çocukların okula alışabilmesinin en büyük faktörlerinden biri öğretmenleriyle kurdukları ilişki. Bu nedenle vekil öğretmenlik yerine asil atamaları biz de bölge halkı da çok önemsiyor.” Şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp