CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN DEVELİ OSB AÇIKLAMASI: HAYAL SATMAYIN

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN DEVELİ OSB AÇIKLAMASI: HAYAL SATMAYIN

Kayseri Develi’de kurulacağı ifade edilen Organize Sanayi Bölgesi’ne dair Sanayi Teknoloji Bakanlığı CHP Milletvekili Aşkın Genç tarafından sorulan soru üzerine “Başvuru gelmedi” dedi.14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden önce Develi’ye Organize Sanayi Bölgesi yapılacağına dair vaatler gerçekleşmedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a Plan Bütçe Komisyonu’nda Develi OSB’yi soran CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’e gelen yanıt Develi OSB’nin durumunu ortaya çıkardı.

Bakan Kacır tarafından Genç’e verilen cevapta şu ifadelere yer verildi:

“Halihazırda Kayseri İli Develi İlçesinde OSB kurulmasına yönelik olarak bakanlığımıza ulaşmış bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep gelmesi halinde bakanlığımızca 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve bu Kanuna bağlı olarak yürürlüğe konulan OSB Yer Seçimi Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirmeye alınabilecektir.”

Bakanlığın verdiği yanıtla henüz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuru yapılmadığı ortaya çıkarken konuya ilişkin açıklama yapan Genç, “Develi’ye verilen sözler neden tutulmuyor?” dedi.

“Seçimden önce Kayseri’nin 5. OSB’si Develi’de kurulacak” açıklamalarını hatırlatan Genç, “Develi her geçen gün kan kaybeden bir ilçe. OSB’nin geciktiği her an ilçede istihdam geriye gidiyor. Çok önemli firmalar Develi’den çekildi. Geçmişte bu firmalar gayet güzel çalışıyordu. Ancak gelinen noktada artık Develi yatırım için cazibesini kaybetti. Yıllardır beklenen OSB gerçekleşmeyince firmalar başka bölgelere kayıyor. Bu seçimde OSB sözü verildi. Geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na sorduk, gelen yanıtta ‘başvuru yok’ denildi. Şimdi sormak istiyorum; neden hemşehrilerimize izinleri dahi alınmış bir OSB üzerinden hayal satıyorsunuz? İzinler alınır, proje hazırlanır tüm şartlar sağlandıktan sonra vatandaşlara duyurusu yapılır. Bakın şu anda gençlerimiz bu OSB üzerinden iş hayali kurdu. Ama hepsi eli boş bekliyor. Kayseri neden yalnız bırakılıyor? Yüksek Hızlı Tren’de, otoyol projesinde, OSB’de Kayseri neden yalnız? Develi’de hastanede MR cihazı yok. 2023 yılı bitiyor, 2024’e giriyoruz, Develi’de MR cihazı yok. Develi halkı bunu mu hak ediyor? Buradan tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum; artık hayal satmak yerine Kayserililere hizmet götürün.

Google+ WhatsApp