CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ TARIM BAKANINA ATAMA BEKLEYEN MÜHENDİSLERİ SORDU

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ TARIM BAKANINA ATAMA BEKLEYEN MÜHENDİSLERİ SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili ve CHP Ekonomi Masası Üyesi Aşkın Genç, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde atama bekleyen mühendisleri gündeme getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki çeşitli kadrolarda görev almak üzere balıkçılık teknolojisi mühendisleri, gıda mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve biyologların kadro beklediğini kaydeden Genç, 2023 yılı bitmeden mühendis alımının yapılması gerektiğini söyledi.

“Binlerce mühendis Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelecek atama haberini bekliyor” diyen Genç, “‘Türkiye bir tarım ülkesi’ diyoruz, ancak geldiğimiz noktada artık tarımda dışa bağımlı bir ülke olduk. Tarımsal üretimde teknolojiden ve bilimsellikten uzaklaşmak, bizim için en kötü senaryo. Eğer bu senaryoyu yaşamak istemiyorsak tüm branşlarda mühendis kadrolarını liyakatle doldurmamız gerekiyor. Ülkemizin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş, binlerce mühendis ve biyolog Tarım Bakanlığı’ndaki kadrolara yerleşmek, ülke ekonomisine ve tarımına katkı sağlamak istiyor” ifadelerini kullandı.

Tarımsal üretimde verimliliğin artmasının ülke ekonomisine katkı sunacağını belirten Genç, “Tarımsal üretimde verimlilik bilimsel çalışmalardan geçiyor. Bunun için de mühendislerimize, veteriner hekimlerimize ve biyologlarımıza ihtiyaç var. Hem atama bekleyen gençlerimizin istihdamı hem de tarımsal üretimin geleceğini göz önüne aldığımızda atamaların bir an önce yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Genç, Bakan Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

1- Son 5 yılda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ataması yapılan balıkçılık teknolojisi mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, ziraat mühendisi, veteriner hekimler ve biyolog sayısı kaçtır?

2- Bakanlığınız bünyesinde, söz konusu branşlarda faal olarak çalışan kişi sayısı kaçtır?

3- Bakanlığınız bünyesinde 2023 yılı sonuna kadar söz konusu kadrolar için kadro açılacak mıdır? Açılacaksa kadroların branşlara göre dağılım sayısı kaçtır?

Google+ WhatsApp