Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki Kayseri’de Açılış ve Temel Atma Törenlerine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kayseri’ye geldi. 

Bakan Sayın Özhaseki ilk olarak Talas ilçesinde bulunan Müşerref-İsmail Yapıcı camisinin açılışına katıldı.

Açılışa Bakan Sayın Özhaseki’nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Sayın Özhaseki açılışta yaptığı konuşmada, “Kayseri hayırseverlikte Türkiye’de örnek bir il. İki üç gün önce Van’dan gelirken şehitliğin karşısına yapacağımız altı minareli camiden Sayın Cumhurbaşkanımıza bahsettim ve yapımından hiç kimseden para istemeyeceğimizi anlattım.” diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı’da yaptığı konuşmada, “Bin kişilik kapasitesi, farklı mimari yapısı ve modern görünümü ile vatandaşlarımıza hizmet verecek Camimizin, aynı zamanda birlik ve beraberliğimize, insani ve ahlaki değerlerimizin ihyasına da katkı sağlayacağı inancındayım. Bu güzel mekanda bir araya gelen vatandaşlarımız, inancımızı, ortak değerlerimizi ve kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için de güzel bir atmosfere kavuşmuş olacaklar.” Dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Caminin açılışı Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

- TOMARZA’YA DOĞALGAZ

Bakan Sayın Özhaseki ve Vali Süleyman Kamçı Tomarza ilçesine getirilecek olan olan Doğalgaz’ın temel atma törenine katıldı.

Törene Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Tomarza Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Törende bir konuşma yapan Bakan Sayın Özhaseki, “Yıllardır Tomarza’ya gelir, gideriz. Sizler de beni belediye başkanlığı dönemimden tanırsınız. Hamd olsun her gelişimizde ya temel atma törenimiz veya açılış için geliriz. Hep heybemiz dolu dolu geldik.”  diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı’da törende yaptığı konuşmada, “Bir ilçemizin daha doğalgaza kavuşturulmasından duyduğum memnuniyet ile Tomarza İlçemizin doğalgaz temel atma törenine hoş geldiniz diyor, ilçemiz ve vatandaşlarımız için bu önemli yatırımın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yaklaşık 23 bin nüfusu olan ilçemize, Develi hattı üzerinden çekilecek olan doğalgaz hattı ile başlangıçta merkez mahallelerimiz doğalgaza kavuşturulacaktır. Bu önemli proje için Kayserigaz, 26 milyon TL yatırım gerçekleştirecektir.”dedi

 

Doğalgaz kullanımının güvenli, temiz ve ekonomik enerji kaynaklarının başında geldiğini ifade eden Vali Süleyman Kamçı, “ Vatandaşlarımızın yaşamına değer katıp, konforlu ısınma ve sıcak su teminine imkan sağlayacak olan doğalgazın kullanılmasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.”dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Tomarza ilçesine verilecek olan Doğalgaz’ın temsili vanası Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamcçı ve protokol üyelerince sıkıldı.

 

-KOCASİNAN AKADEMİ MİMARSİNAN SOSYAL TESİSİ AÇILDI

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Vali Süleyman Kamçı, Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Kocasinan Akademi Mimarsinan Sosyal Tesislerinin açılışına katıldı.

 

Törene Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bakan Sayın Özhaseki burada yaptığı konuşmada, “ Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu  

 

Vali Süleyman Kamçı’da “ 8 bin 520 metrekarelik kapalı alan içerisine 2 katlı olarak inşa edilen Sosyal Tesis ve modern pazar yerinin yapımını Kocasinan Belediyemiz gerçekleştirmiştir. Tesis içerisinde, el sanatlarından sportif faaliyetlere, eğitimden kültürel etkinliklere kadar farklı yaş gruplarına ve beklentilere yönelik hizmetler vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Ayrıca bu hizmetlerden faydalanmak isteyen çocuklu vatandaşlarımıza, ücretsiz kreş hizmeti de sunulmaktadır. Günümüzün sürekli gelişim ve değişim gösteren sosyal yapısına uyum sağlamak, kişisel gelişimini gerçekleştirirken, mesleki becerilerde edinmek için bu tür tesislerin ve kursların vatandaşlarımıza katkısı ve sosyo-ekonomik gelişmeye etkisi de oldukça önemli olduğu düşüncesindeyim. Bu kapsamda, ilimizin yeni bir tesise kavuşuyor oluşu ayrıca memnuniyet verici bir durumdur.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından sosyal tesisin açılışı Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

- İNCESU TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ

 

Bakan Sayın Özhaseki ve Vali Kamçı İncesu ilçesinde yaptırılan tesislerin toplu temel atma törenine katıldı.

 

Törene Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, İncesu Kaymakamı Barış Demirtaş, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bakan Sayın Özhaseki yaptığı konuşmada, “Her bir seferinde bir hizmet ile beraber geldik. 7 tesisin açılışını yapıyoruz.12 tane yapılacak işinde temelini atıyoruz. İlçelerimiz bile toplu açılışlar yapıyorlar. Bazen ben kendi Bakanlığımın açılışına bile gitmekte zorlanıyorum. Mutlaka 10 şehre gidip o açılışlarda bulunuyoruz. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından yedi tesisin açılışı ve on iki tesisin temel atması yapılan dua ile gerçekleşti.

Google+ WhatsApp