BÜYÜKŞEHİR’İN ÖDÜLLÜ PROJESİ ORUÇREİS KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 2’NCİ ETAP UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖDÜLLÜ PROJESİ ORUÇREİS KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 2’NCİ ETAP UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ve kentsel dönüşümde ödül alan 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri ile 2’nci Etap uzlaşma görüşmeleri başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu kapsamda hak sahipleri ile iki haftalık süre diliminde 300 konut bağımsız bölüm için uzlaşma gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de konforlu ve huzurlu yaşam alanları sunacak kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Dairesi (TOKİ) iş birliğiyle tamamlanan 1’inci etap Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 572 adet konutun anahtar teslimleri tamamlandı. Bu doğrultuda hak sahipleri yeni konutlarına yerleştirilirken 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri ile 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri de başladı.

İKİ HAFTALIK SÜRE DİLİMİNDE 300 KONUT BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN UZLAŞMA

Oruçreis 2’nci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bu etapta yer alan hak sahipleri ile mevcut taşınmazları karşılığında, günümüz modern ihtiyaçlarına göre tasarlanmış konutlar için uzlaşma görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda hak sahipleri ile iki haftalık süre diliminde 300 konut bağımsız bölüm için uzlaşma sözleşmesi gerçekleştirildi.

Güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi uzlaşma görüşmeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Kararı doğrultusunda uygulama esaslarına göre yapılıyor.

Tüm hak sahipleri ile eşit ve şeffaf uzlaşma görüşmeleri gerçekleştirilirken, uzlaşma görüşmeleri için gelen vatandaşlara, belediye personelleri yeni yaşam alanları ve uzlaşma detayları hakkında bilgiler veriyor.

Uzlaşma sözleşmeleri devam eden 618 adet konutun yapım ihalesi, TOKİ tarafından yapılırken, yer teslimi gerçekleştirildiği, inşaatların başladığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi,  tüm hak sahiplerini uzlaşma görüşmeleri ve bilgilendirme amacıyla için Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’na bekliyor.

Google+ WhatsApp