Büyükşehir Meclisi'nde Faaliyet Raporu Görüşüldü

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıda 93 gündem maddesi karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıda 93 gündem maddesi karara bağlandı. Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılına ait faaliyet raporu da görüşüldü. Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, önümüzdeki günlerde yapılacak temel atma ve açılış törenlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik açtı. Gündem maddelerine geçilmeden önce önümüzdeki günlerde yapılacak açılış ve temel atma programları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Çelik, 13 Nisan’da Karayolları Lojmanlarının temelini atacaklarını, 14 Nisan’da Tomarza’da doğalgaz hattının temelini atacaklarını, 18 Nisan’da dünyanın en büyük bayrak temalı lale peyzajını Cumhuriyet Meydanı’nda yapacaklarını, 21 Nisan’da Aydoğan Aydın Paşa Köprüsü’nün temelini atacaklarını, 28 Nisan’da Argıncık Amatör Spor Tesisleri’nin açılışını yapacaklarını, 29 Nisan’da Keykubat’ta ağaç dikme şenliğini gerçekleştireceklerini ve Ulaşım A.Ş.’nin 11 adet yeni bisiklet istasyonunu açarak bisiklet şenliği yapacaklarını, 5 Mayıs’ta iki ayrı emniyet binasının açılışını yapacaklarını, 12 Mayıs’ta Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelinin atılacağını, 13 Mayıs’ta Fuzuli Köprülü Kavşağı’nı açacaklarını, 15 Mayıs’ta Ramazan Sokağı’nın açılacağını ve 16 Mayıs’ta Seyyid Burhanedddin Hz. Türbesi’nde geçen yıl olduğu gibi iftarlara başlayacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, açıklamalarının ardından meclis yönetimini 2017 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi için Meclis Başkan Vekili Bekir Yıldız’a bıraktı. 2017 yılı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmeler yapan Bekir Yıldız, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin şehrimizi güzelleştirmek ve insanların hayatını kolaylaştırmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin pek çok alanda çalışma yaptığını ifade eden Yıldız, bereket için uyumlu çalışmanın önemine işaret etti ve Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu uyumu gösterdiğini kaydetti. Meclis Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın konuşmasının ardından 2017 yılı Faaliyet Raporu oybirliğiyle kabul edildi.
Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, oturuma başkanlık etmeyi sürdürdü. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Encümeni ile meclis komisyonlarının seçimleri yapıldı.
Seçimlerden sonra gündeme devam edildi. Toplantıda 93 madde görüşülerek karara bağlandı.

Google+ WhatsApp