BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİŞİM YILDIZI ADAYLARINI BELİRLEDİ

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİŞİM YILDIZI ADAYLARINI BELİRLEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gençlere özel projesi Kayseri Bilişim Akademisi’nde bilim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği sözlü mülakat ile 30 öğrenciyi bu özel projeye seçerken, gençler de hayallerine ilk adımı attı.

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere bilişim teknolojileri, yazılım geliştirme, siber güvenlik, veri bilimi, robotik kodlama gibi alanlarda eğitimler sunarak onları geleceğe hazırlayacak olan Bilişim Akademisi’nde 21 Eylül 2024 Cumartesi günü yazılı sınav gerçekleştirilmişti. Yazılı sınavların ardından, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü de Milli Mücadele Müzesi’nde bilim kurulu üyeleri tarafından sözlü mülakat yapıldı.

Mülakat, sabah 10.00 ile 15.30 arası gerçekleştirilirken, proje kapsamında, yazılı ve sözlü sınavları başarı ile geçen 30 öğrenciden oluşan bir Bilişim Akademisi oluşturulacak.

“Kayseri’mizi Teknolojik Anlamda Daha Üst Seviyelere Taşıyacağız”

Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Abdullah Avan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilişim Akademisi’nde belediyemizin vizyon projelerinden biri olan projede mülakat yapılıyor. Büyük bir heyecan ile gençlerimizi Bilişim Akademisi’nde yetiştireceğiz. Kayseri’mizi teknolojik anlamda daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.

Avan, Bilişim Akademisi’nde ilk önce başvuruları topladıklarını, çok yoğun ilgi aldıklarını, yazılı sınavdan geçen öğrencilerin sözlü mülakatının yapıldığını, 30 genci Bilişim Akademisi’nde yetiştireceklerini ifade etti.

İlerleyen zamanlarda bilişim anlamında gençleri, yarınlara taşıyacak, teknolojik anlamda üstün yetenekler kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Avan, “Emeği geçen Memduh başkanımız başta olmak üzere bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Bütün üniversitelerimizle birlikte Bilişim Akademisi’ni hayata geçiriyoruz. Bütün aşamaları online olarak yayınladık, sonuçları şeffaf bir şekilde orada yayınladık. Mülakatı da üniversiteden hocalarımız girdi, bütün sonuçlarımızı yine şeffaf bir şekilde yayınlayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç’a Öğrencilerden ve Ailelerinden Teşekkür

Mülakata katılan öğrenciler ve veliler, hem böylesi özel proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiler hem de bilişim ile ilgili hayali olan çok fazla gencin hayalini gerçekleştireceği için memnuniyetlerini dile getirdiler.

14 yaşındaki Oğuzhan Karabulut, mülakat öncesi yaşadığı mutluluğu paylaşarak, “Buradan beklentim, Türkiye’yi temsil etmek istiyorum, bilişim konusunda burasının çok iyi olduğunu düşünüyorum, o yüzden katıldım. Bize üst düzey eğitimler verecekler ve Türkiye’yi temsil etmek benim için çok önemli. Vatanım için bir şey yapmak istiyorum, buraya çok güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Karabulut, yaşıtlarına da seslenerek, “Öncelikle kendinizi keşfedin, neye ilginiz olduğunu bilin, gelecekte sizin için bunlar çok önemli olacak ve geç olmadan kendinizi fark edip, keşfedin” dedi.

“Bilişim İle İlgili Hayali Olan Çok Fazla Kişi Var”

Yusuf Çelik ise 9’uncu sınıfa yeni geçtiğini söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi’nden aldığım bilgiye göre, buradan en yüksek verimde yararlanmayı düşünüyorum. Böyle bir çalışma yapmaları çok güzel olmuş. Bilişim ile ilgili hayali olan çok fazla kişi var” şeklinde konuştu.

Kayseri Fen Lisesi öğrencisi İsmet Kuzey Boğa da ülkesine daha faydalı olmak için bu projeyi değerlendirmek istediğini, uzun süreçli bir eğitime ilk kez gireceğini anlattı.

Kendisini geliştirmek için geldiğini söyleyen İpek Er isimli öğrenci ise “İnternet sayfasından başvurup, yazılı sınava girdim, başarılı oldum ve sözlü mülakata gireceğim. Kendimi geliştirmek istiyorum, o yüzden geldim. Bu konuda iyi noktalara gelmek istiyorum” derken, oğlunun Bilişim Akademisi’ne katıldığını söyleyen Öğretmen Nazif Gül de şunları söyledi:

“Bilişim Akademisi’ne oğlumuzun da katılmasını istedik, bu alanda yetenekli olduğunu ve gelişmesini istediğimizden dolayı katılmak istedik. Belediyemizin bu anlamda yapmış olduğu bu çalışmadan memnunuz. Memduh başkanımıza ve belediyemize teşekkür ederiz. Emeği geçen diğer insanlara ayrıca teşekkür ederiz. Çocuğumuzun geleceği ile alakalı bu alana yönelmesini istiyoruz. Bu tür kursların düzenlenmesini her zaman ülkemizin geleceği adına desteklerim.”

Projede, Erciyes Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Bilgisayar Mühendisi Prof. Dr. Celal Öztürk, Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Endüstri Mühendisi Doç. Dr. Feyza Gürbüz, Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Çevre Mühendisi Doç. Dr. Şükrü Taner Azgın, Erciyes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Türkmen ve Kayseri Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Bilgisayar Mühendisi Dr. Murat Taşyürek ile Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi Doç. Dr Rıfat Kurban bilim kurulunda yer alacak.

Büyükşehir’in Bilişim Akademisi, öğrencilere sadece bilişim alanındaki becerileri kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda drama, sanat tarihi, sürdürülebilirlik ve çevre, uzay, astronomi gibi çok önemli dersler ve problem çözme, iletişim ve takım çalışması gibi önemli sosyal becerileri de geliştirmelerine imkân tanıyacak.

Daha donanımlı ve eğitimli bir nesil yetişmesi için gayret gösteren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin özel projesi Bilişim Akademisi ile sadece Kayseri'nin değil, Türkiye'nin de bilişim sektöründe söz sahibi olabilecek bireyler yetiştirmek amaçlanıyor.

Akademide teorik ve pratik eğitimlerin sonunda öğrenciler, problem çözmek, iletişim ve takım çalışması yapmak gibi sosyal becerilerin yanı sıra yapay zekâ, programlama, siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşacak. Öte yandan, bilim heyetinin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar da yapılacak.

Google+ WhatsApp