BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 300 MİLYON TL'Yİ HEBA ETTİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 300 MİLYON TL'Yİ HEBA ETTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi önceki dönem İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Büyükşehir Belediyesinin heba ettiği paraların izini sürmeye devam ediyor. Sahabiye Kentsel Dönüşüm alanı inşaatı önünde bir açıklama yapan Yücel, Pandemi sürecinde müteahhitlerin taleplerinin dinlenilmemesi sonucu bugün 40-45 Milyon'a bitecek işlerin maliyetinin 350 Milyon TL'yi bulduğunu söyledi. Bu duruma tepki gösteren Yücel, "300 milyon TL kamu kaynakları heba edildi" dedi.

Şehrin her sorunu ile hemhal olan Büyükşehir Belediye Meclisi önceki dönem İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel,  vatandaşların paralarının izini sürmeye devam ediyor. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinde yapılan yanlışlara dikkat çeken Yücel, vatandaşın paralarının heba edildiğini belirtti.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Alanına giden Büyükşehir Belediye Meclisi önceki dönem İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, "Kıymetli hemşerilerim, yine belediyemizin 2 yıl önce yapmış olduğu ve bu gün yine yarım kalan inşaatın önünden sizlere sesleniyorum. 2 yıl önce bu inşaat 33 milyona teklifler içerisinde en makul olan müteahhitte verilmişti. Bu müteahhit bir müddet piyasada malum olan enflasyon artışından kaynaklı '10-15 milyonluk bir kaynak belediye tarafından oluşturulsun 10-15'te ben üzerine ekleyerek inşaatı tamamlayıp yasaklı müteahhit olmayayım' demesine rağmen belediye bu konuda duyarsız kaldı. Geçtiğimiz günlerde burası yeniden ihale edildi. Müteahhitlerin bir çoğu da yasaklı hale gelince yeni ihaleye bir müteahhit girdi. Buraya yapılan muamman bedel inşaatın kalan %80 için 172 Milyon TL. Bu tutar üzerinden genel teamüle göre kırım olması gerekirken 214 milyon TL teklif vererek bunun üzerinden de önümüzdeki yılki enflasyon farkı da koyulduğunda yaklaşık 350 milyon TL bitecek hale geldi. Bugün 350 milyon TL'ye bitecek yer, 2 yıl önce bitirilmiş olsa belediye burada inşaatın bitmesi için biraz destek çıkmış olsa idi, 40 – 45 milyon TL ye bitecekti. Yani 300 milyon TL kamu kaynakları heba edildi." dedi

30 BİN EV HANIMIMIZIN 1 YIL BOYUNCA BOŞ TENCERESİNİ DOLDURABİLİRDİK

Kamunun zarara uğratıldığını tek tek anlatan Yücel, heba edilen 300 Milyon TL ile de neler yapılabileceğini örneklerle anlattı. Yücel, "Bugün vatandaş olarak sizler aynı kalitede bir gömlek 300 TL iken bir başka yerde 2 bin 500 TL ise hangisini tercih edersiniz? Tatbikî en makulünü. Kamu kaynaklarını bu şekilde kullanmakla bakın halkımız nelerden mahrum kalıyor. Mesela 300 Milyon TL ile şehrimizdeki 193 bin öğrencimizin kırtasiye ihtiyacını karşılayabilirdik. Mesela Kayseri halkımıza 1 milyon kg et verebilirdik veya 30 bin ev hanımımızın 1 yıl boyunca boş tenceresini doldurabilirdik." şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp