BÜYÜKŞEHİR AÇIK VERİ PLATFORMU’NDAN VATANDAŞLAR 45 BİN KEZ FAYDALANDI

BÜYÜKŞEHİR AÇIK VERİ PLATFORMU’NDAN VATANDAŞLAR 45 BİN KEZ FAYDALANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan ve hizmete sunulan ‘Açık Veri Platformu’ Kayseri’ye önemli katkı sağlıyor. Bu kapsamda platformda yayınlanan verilerden faydalanan vatandaşların sayısında artış gerçekleşirken, veri setlerindeki görüntüleme miktarı ise 45 bin 177’ye ulaştı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın her kesime her kulvarda ulaştırmaya çalıştığı yerel yönetim hizmetleri çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı gibi imar gibi somut, kurs, eğitim, sergi gibi sosyal faaliyetlerinin yanı sıra teknolojinin imkânları doğrultusunda sanal dünyada da belediye hizmetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç’ın yeni dönemde kurmayı planladığı Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde, imkânlarının daha genişletilerek geliştirilmesinin hedeflendiği, şehri geleceğe taşıyacak, kamu kurumlarının verilerini paylaşmak ve erişilebilir kılmak amacıyla oluşturulan ‘Açık Veri Platformu’ şehre önemli hizmetler sunuyor.

Büyükşehir’in Bilgi Toplumuna Hizmet Uygulaması

Okuyan ve okutan şehir idealiyle gerek şehrin kütüphanelerine yaptığı katkı ile gerek öğrencilere tanıdığı burs, kırtasiye yardımı, ulaşım destekleri gibi katkı ve desteklerle, gerekse kitap ve yazarları Kayserili okurlarla buluşturmak adına her sene bir önceki yıldan daha fazla ziyaretçiyi konuk ettiği kitap fuarları ve kitap okuma, hikâye ve şiir yarışmaları gibi etkinlikleri ile şehrin okur yazarlık kapasitesini arttırmaya gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, sanal dünyada da ‘akıllı şehircilik’ doğrultusunda hizmetlerini sürdürüyor. Yeni dönemde ‘Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’ kurulması planlanan Büyükşehir Belediyesi tarafından yerli ve milli olarak hayata geçirilen ve yaklaşık 6 aydır yayında olan ‘Açık Veri Platformu’ uygulaması ile vatandaşlara hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, bilgi toplumuna da hizmet ediyor.

Platform ile Proje Üretilmesi ve Ülkeye, Şehre Katkı Sağlamak Amaçlanıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan ‘Açık Veri Platformu’ uygulaması ile bir yandan bilgi toplumuna katkı sağlanırken öte yandan ise kent için, ülke için proje üretilerek bu süreçte destek sunulması amaçlanıyor. Bu kapsamda, Açık Veri Platformu’nun web sitesinde ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi açık veri platformu ile verileri sizin kullanımınıza sunarak sizlerin verileri analiz ederek proje üretmelerinizi ve ülkemize, şehrimize katkı sağlamanızı amaçlıyor’ ifadesine yer veriliyor.

Bilişimden, Ekonomiye, Sağlıktan Spora, Kent Bilgi Sisteminden Sosyal Belediyeciliğe Kadar Her Kategori Başlığında Veri

‘Bilişim, Çevre, Ekonomi, Ulaşım, Tarım, Sağlık & Spor, Kent Bilgi Sistemi ve Sosyal Belediyecilik’ gibi kategorilerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonlarına da yer verilen Açık Veri Platformu’nda söz konusu alanlara dair yüklenen veriler, vatandaşlar tarafından talep edilen ve kuru tarafından eklenen veriler herkese açık olarak paylaşılmakta. Verilere her geçen gün yenileri eklenerek bilgileri artan platformdan her vatandaş faydalanabiliyor.

Açık Veri Platformu’ndaki Veri Setlerinde, Yaklaşık 50 Bin Görüntüleme

Hizmet vermeye başladığı tarihten bu zamana kadar vatandaşların faydalandığı Açık Veri Platformu’ndaki veri setlerinde 45 bin 177 görüntüleme kayıtlara geçerken, ‘Kayseri'de Gezilecek Görülecek Yerler, Kayseri Hal Fiyat Listesi, Kayseri İli Vefat İlanları, Kayseri İli İlçe Muhtar Bilgileri, Kayseri İli Nöbetçi Eczane Bilgileri, Kayseri Alış Veriş Merkezleri, Kayseri Camiler, Kayseri Esnaf Siteleri, Kayseri İlçe verileri, Kayseri Günlük Deprem Verileri, Kayseri Otoparkları’ gibi bölümlerden yüzlerce, ‘Kayseri Toplanma Yerleri, Kayseri Sosyal Yaşam Merkezleri, Kayseri Poliklinik’ ve buna benzer pek çok şehre dair bilgi başlıklarındaki veri setlerinde onlarca görüntüleme, platformu ziyaret eden vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Google+ WhatsApp