BÜYÜKKILIÇ, TARİHE VE TURİZME SAHİP ÇIKIYOR

BÜYÜKKILIÇ, TARİHE VE TURİZME SAHİP ÇIKIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte, kayadan oyma kiliselerin yanı sıra sayısız peri bacası bulunan Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Bölgesi’ni ziyaret etti. Bölgeye sahip çıkan Başkan Büyükkılıç, Soğanlı meydan düzenlemesi için proje çalışması yaptıklarını açıklayarak soğanlı bebekleri için satış alanlarının yapılması ile birlikte Tahtalı Kilisesi’nin de ayağa kaldırılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

Başkan Büyükkılıç ve Vali Günaydın, birçok medeniyetin yaşadığı, eşsiz güzelliğinin yanı sıra çok sayıda kilise ve peri bacasının da yer aldığı Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti. Büyükkılıç ve Günaydın’a, Yeşilhisar Kaymakamı Fatih Bayram, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman da eşlik etti.

MEYDAN DÜZENLEMESİ VE SOĞANLI BEBEĞİ İÇİN SATIŞ ALANLARI YAPILACAK

Başkan Büyükkılıç, incelemeleri sırasında bölgeyi yakından ilgilendiren çalışmaları da paylaştı. Tarihe ve turizme sahip çıkan ve bölgenin hak ettiği konuma ulaşması için gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, Soğanlı Meydan Düzenlemesi yapılması için proje çalışması yaptıklarını belirtti.

El emeği göz nuru "Soğanlı Bebeği"ni dikerek satışını gerçekleştiren kadınlarla sıcak ve samimi bir sohbet de gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç, burada satış alanları yapılmasına yönelik çalışma yürüteceklerini ifade etti.

TARİHİ KİLİSE TURİZME KAZANDIRILACAK

Heyet ile birlikte Kayseri-Niğde-Nevşehir üçgeninde yer alan ve yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olan Soğanlı bölgesindeki tarihi Tahtalı Kilisesi’ni gezen Büyükkılıç, beşinci veya altıncı yüzyılda kayaya oyulmuş şekilde yapılan Tahtalı Kilisesi’ndeki duvar fresklerini inceledi.

Başkan Büyükkılıç, “Tarihi dokunun fazla olduğu Soğanlı bölgemizde Tahtalı Kilisesi’nde incelemelerde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihi mekanı ayağa kaldırarak turizme kazandıracağız. Bütün ilçelerimiz bizim için kıymetlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak Kayserimizin her köşesine hizmet etmeye, Kayserimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Son olarak Soğanlı Akköy Barajı çevresinde incelemelerde bulunan heyet, Yeşilhisar Soğanlı gezisini sonlandırdı.

Google+ WhatsApp