BÜYÜKKILIÇ BAŞKANLIĞINDA ‘KURUMLAR ARASI’ İSTİŞARE TOPLANTISI

BÜYÜKKILIÇ BAŞKANLIĞINDA ‘KURUMLAR ARASI’ İSTİŞARE TOPLANTISI

Başkan Büyükkılıç, tüm kurum ve kuruluşlar ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak vatandaşların sıkıntılarını çözme noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında KASKİ ev sahipliğinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğinde kent genelinde gerçekleştirilecek şehrin altyapısı ve taşkın su kanalları ile ilgili yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün kentte ortak yürüteceği çalışmaların masaya yatırıldığı istişare toplantısı KASKİ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın başkanlık ettiği toplantıda 2024 yılında yapılması planlanan projeler detayları ile ele alındı.

“GECE, GÜNDÜZ DEMEDEN KOŞTURMA PEŞİNDEYİZ”

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada kurumlar arası iş birliğinin önemine değinerek, “Şehrimize hizmet etmek, çalışmak niyetiyle projelerimizi gözden geçirdik. Aynı zamanda taşkın kanallarla ilgili ıslah projelerini, kamulaştırma boyutunu gündemimize aldık. Amacımız altyapı ile ilgili problemleri en aza indirgemek. Taşkın kanallarımızın ıslah projelerini hayata geçirmek, şehrimize yağışlar sonrası oluşabilecek sıkıntıları yaşatmamak. Bu niyetle gece, gündüz demeden koşturma peşindeyiz. Çok şükür. DSİ Bölge Müdürümüze, KASKİ’mizin Genel Müdürüne, ilgili ekiplerimize, birimlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KASKİ’MİZ BU PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEK”

Kayseri’nin turizm merkezlerinden Kapuzbaşı Şelaleleri bölgesinde de altyapı çalışmaları yapıldığını vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bunlarla birlikte, bizim için olmazsa olmaz olan Kapuzbaşı Şelaleleri ile ilgili çalışma. Malumunuz Kapuzbaşı yeni bir destinasyon olarak gündemdeki yerini koruyor. Cenab-ı Allah’ın vergisi dağın içerisinden fışkıran sularla Niagara Şelaleleri’nin bir başka versiyonu olarak nitelendirilen dünyada en yüksek şelalelerden birisi olarak ifade edilen bu güzel değerimizin olduğu bölgede vatandaşlarımızın su kullanımı amacıyla görüntü kirliliği oluşturan borulara yönelik çalışmalar yaptığını gözlemliyoruz. Bu da görüntü kirliliği oluşturuyor. Yoksa sularımız pırıl pırıl. Biz bunları bir disipline etmek, oradaki kullanıcılara bu aşamada her hangi bir yükümlülük getirmeden sorunu aşmak amacıyla, Sayın Valimiz de sağ olsun her zaman ki iyi niyeti, gayreti, desteği, bizlere olan katkısını da önemseyerek göz ardı etmeden inşallah en kısa zamanda KASKİ’mizin bu projesini hayata geçireceğini paylaşmak isterim.”

Başkan Büyükkılıç, yapılacak çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, “Kurumlarımız ile altyapı kuruluşlarımızın gerçekten dayanışma içerisinde olması da ayrı bir güzellik. Bu anlamda DSİ’mizin bütün yetkililerine teşekkür ediyorum. İnşallah birlik beraberlik anlayışı içerisinde aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Daha gayretli, insanların sorunlarını en kısa zamanda aşmak adına deneyimimizi, ekibimizin bilgisini şehrimizin lehine kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Rahmi Şahin ise açıklamasında, “Şehrin sorunu bizim sorunumuz. Dolayısıyla KASKİ’miz ile daha önce de çalışma yapmıştık. Bu toplantı ile izleyeceğimiz yol haritamızı bir kez daha ele aldık. Bunun yanı sıra Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Kapuzbaşı’ndaki o görsel kirliliği ortadan kaldırmak adına kurumlar arası iş birliği ile yapılabilecek çalışmalarda DSİ olarak biz de varız. Orada yapılması gerekenler noktasında her türlü desteği sunmaya hazırız. Bu anlamda KASKİ ile şehrin ortak sorunlarını çözme noktasında fikir birliğinde olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ve ilgili daire başkanları da hazır bulundu.

Google+ WhatsApp