Bünyan İlçe Jandarmada Ekiplerince Demiryollarında Sıkı Denetim Başlatıldı

Bünyan İlçe Jandarmada Ekiplerince Demiryollarında Sıkı Denetim Başlatıldı

Bünyan İlçe Jandarmada Ekiplerince Demiryollarında Sıkı Denetim Başlatıldı

Bünyan İlçesi’nden geçen ve yaklaşık uzunluğu 22 km olan demiryolu hatlarında son zamanlarda yapılan bakır tel hırsızlığının artması üzerine jandarma ekiplerince sıkı tedbirler alındı.
Bünyan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Doğan, Bünyan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başara ve Demir Yolları Yapım işinden sorumlu Bölüm Şefi Mehmet Yılmaz, Bünyan İlçe Jandarma Komutanlığı’nca alınan tedbirleri yerinde inceledi.
İlçe sınırları içeresinde bulunan demir yollarında, özel araçla hırsızlık olaylarının yaşandığı demir yolu hatları ile muhtemel hırsızlık olaylarının yaşanabileceği yerler denetlenerek alınan tedbirleri yerinde incelendi. Ek tedbirler alınması için görevlilere gerekli talimatlar verildiği öğrenilirken söz konusu hatların elektrikle çalışan trenlere uyum sağlaması için yapılan bakır tel döşeme işleminin devam ettiği, söz konusu tellere elektrik verilmesi durumunda tel hırsızlığına karşı elektrik akımına kapılarak ölme ihtimallerinin yüksek olduğu uyarısı yapıldı.
Bünyan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başara hatlar üzerinde denetimlerin artırıldığını, güvenlik görevlisi sayısının çoğaltıldığını, gerekli yerlere uyarıcı zil sistemi ile gizli güvenlik kamerası takılarak hırsızlığa karşı tedbirlerin alınacağını belirtirken bu tür olaylara mahal vermemek için ve söz konusu hırsızların en kısa sürede yakalanması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını söyledi. Bünyan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Doğan, Bünyan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başara ve Demir Yolları Yapım işinden sorumlu Bölüm Şefi Mehmet Yılmaz ile tren yolundaki denetimlerini sürdürüyor.

Google+ WhatsApp