’borçların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin’ Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı

’borçların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin’ Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından ’Borçların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin’ Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, SGK İl Müdürü Mükremin Sürücü, SGK İşverenler Prim Daire Başkanı Ahmet Aras, Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Kayseri Şube Başkanı Suat Özsoy, işverenler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Mükremin Sürücü, yapılandırma hakkında bilgiler verdi. Sürücü, "Bu yapılanma ile ilgili tüm vatandaşlarımız ve işverenlerimiz SGK’nın internet sitesinden girmek şartıyla buradan bu sorgulamaları yapabilirler. İnternet sitesinin e-sgk, e-hizmetler bölümünden TC kimlik numaralarını girmek şartıyla vatandaşlarımız buradan GSS, Bağ-Kur prim borçları ile 4-b prim borçları, ek-5, ek-6 prim borçları ve yurtdışı dediğimiz prim borçları yani sosyal güvenlik prim borçları ve bunun yanında isteğe bağlı sigortalı çalışanlar bununla ilgili prim borçlarını TC kimlik numaraları ile sorgulama yapabilirler. Yine aynı yoldan işverenlerimiz işyeri bildirgesinin olduğu yerden e bildirge giriş butonunu tıkladılarında buradan ne kadar borçlarının olduğunu ve taksitlendirmelerini öğrenebilirler" dedi.
KSMMMO Kayseri Şube Başkanı Suat Özsoy da, odanın çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Güzel bir bina yapıyoruz. 2 bin 250 metrekare kapalı alanı var. Bizi açılışımızda yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız 1’inci ayın sonunda bu binayı bitirip içeri girmektir. Programımızda bir sıkıntı yok. Alt katında spor salonu olan, 450 kişilik konferans salonu olan, 60 kişilik eğitim salonları olan yani toplamda 850 kişinin aynı anda bir eğitim programını dinleyebileceği bir hizmet binasına sahip olacağız" ifadelerini kullandı.
Toplantı, SGK İşverenler Prim Daire Başkanı Ahmet Aras’ın katılımcılara yeni düzenlenen yapılandırma hakkında verdiği sunum ile devam etti.

Google+ WhatsApp