Bilecik´te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Bilecik´te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bilecik Valiliği ve Edebali Stadı´nda düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı. Bu yılki kutlamalarda ilk defa Cumhurbaşkanının kutlama mesajı okundu. Bir başk

Bilecik´te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bilecik Valiliği ve Edebali Stadı´nda düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı. Bu yılki kutlamalarda ilk defa Cumhurbaşkanının kutlama mesajı okundu. Bir başka ilk ise ilköğretim öğrencilerinin başörtüsüyle törene katılabilmeleri oldu.
Törenler, sabah 09.00´da Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir´in makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Saat 10.00´da Edebali Stadı´nda devam eden törenlere, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir´in yanı sıra Vali yardımcıları, Bilecik Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Vali Nayir, Başkan Yağcı ve Tuğgeneral Koç´un bayrama katılan öğrenci, asker ve vatandaşları selamlamasının ardından başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Atatürk´ün 10. yıl nutkunu okunmasının ardından bu yıl ilk defa gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın kutlama mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bütün milletin, bütün fertlerin hissettikleri gibi kendisinin ve saygı değer Bileciklilerin de kulaklarının Karaman´da olduğunu, 18 madenciden gelecek mutlu güzel bir haber beklediklerini ifade etti. Nayir, "Bu vesileyle törenimiz içerisindeki halk oyunları gösterimizi ve bando konserimizi de iptal ettiğimizi bilgilerinize sunmak istiyorum. Milletimizin kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin sonunda kurduğu cumhuriyetin, 91. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet insan onuruna, yaratılışına en yakın rejimin adıdır. Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi büyük bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Büyük önder Atatürk´ün ifadesiyle, cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği açılımlarla insanımızın önünü açmış, ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyetin birleştirici özelliği asla göz ardı edilmemelidir. Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşa yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan cumhuriyet rejimi, devlet ve millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Kimseyi ötekileştirmeden bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz özgürlük ve demokrasiyi anayasal sınırlar içerisinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmek kararlılığını göstermemiz gerekmektedir. Heyecanınızı bu millete bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Sizler Atatürk´ün deyimi ile, geleceğin ümidisiniz, sizler Büyük Önder´in bu eseri onlara bırakacağım gözüm arkada kalmayacak sözleriyle işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz" dedi.
Konuşmanı ardında atletizm öğrencilerin "Cumhuriyet Koşusu"nu tamamlayıp, getirdikleri Türk Bayrağını Vali Nayir´e teslim ettiler. Ardından okunan şiirler ve dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesi ile tören devam etti. Ödül törenini ardından 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı bandosu eşliğinde geçit töreni yapılarak stadyumdaki kutlamalar sona erdi.
Kutlamalarda yapılacak olan Halk Oyunları gösterileri ile bando konseri, dün Karaman´da gerçekleşen maden kazası dolayısı ile iptal edilerek gösteriler yapılmadı. Ayrıca akşam gerçekleştirilecek cumhuriyet balosunun da iptal edildiği belirtildi.
(CKT-KÇ-YHY-Y)

29.10.2014 13:15:25 TSI

Google+ WhatsApp