Belediye önünde kendini yakan kişi yaşamını yitirdi

Belediye önünde kendini yakan kişi yaşamını yitirdi

Yahyalı Belediyesi önünde kendini, eşini ve müdahalede bulunan 2 görevliyi de yakan M.D., ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, yaklaşık 2 hafta önce Yahyalı Belediyesi önünde meydana gelmişti. Eşi ve çocuğuyla birlikte belediye önüne gelen M.D., önce belediye penceresine taş atarak camı kırdı. Daha sonra yanında getirdiği benzini kendisinin, eşinin ve çocuğunun üzerine dökerek yakmakla tehdit etti. İkna çabaları sonuç vermedi ve müdahale sırasında çakmak alev alarak şahıslar yanmaya başladı. Çocuğu yanmaktan belediyenin bir görevlisi son anda kurtarırken M.D. ile eşi alev topuna döndü. Yangın tüpleri ve vatandaşların kıyafetlerle vurarak müdahalesi sonucu alevler söndürüldü. Olayda M.D., eşi ve müdahalede bulunan 1 polis ile 1 belediye görevlisi de yanık şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Polis memurunun omzunun da kırıldığı anlaşıldı. 
 
Kayseri’ye sevk edilen yaralıların tedavisi devam ederken, şahsın eşinin kolunun ampute edileceği öğrenildi. Kendini ateşe veren M.D. ise, doktorlarım tüm çabasına rağmen, dün yaşamını kaybetti. M.D. kılınan cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığında toprağa verildi. 
 
OLAY NEDEN YAŞANDI?
 
Yeşilhisar’a bağlı Kocahacılı Mahallesi’nde yaşayan M.D.’nin plana aykırı olarak yol üzerine kaçak ahır yaptığı ve belediyenin de bu sorunu çözmek için ekiplerin yolu kaydırmak üzere ölçüm yapmak üzere mahalleye gitmesiyle olayların başladığı iddia edildi. Yine iddiaya göre, ahırın yıkılacağını zanneden M.D. belediye görevlilerini öldürmekle tehdit etti. Görevlilerin mahalleden ayrılmasının ardından şahsın benzin bidonuyla Yahyalı Belediyesi önüne geldiği ve yakma eylemini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Google+ WhatsApp