Baykal, 2.5 Yıl Sonra Partisinin Antalya İl Örgütünde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2,5 yıl aradan sonra ilk kez partisini ziyaret etti. Baykal eski il örgütü yönetimini eleştirerek,"2,5 yıldır baş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2,5 yıl aradan sonra ilk kez partisini ziyaret etti. Baykal eski il örgütü yönetimini eleştirerek,"2,5 yıldır başım dik, onurlu şekilde partimi ziyaret edeceğim günü bekledim. CHP ilkelerine yakışır parti yönetimi oluşturuldu. Partimi artık huzur içinde ziyaret ediyorum" dedi.
CHP Antalya İl yönetiminin geçen hafta yapılan olağanüstü kongresinde İl Başkanı seçilen Cavit Arı´yı, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan ziyaret etti. 2.5 yıl aradan sonra ilk kez partisine gelen Baykal´ı çok sayıda partili alkışlarla karşıladı. Parti binası girişinde partilileri selamlayan Baykal daha sonra İl Başkanlığı odasına geçti.

"ESKİDEN ANNEMİ ZİYARETTEN ÖNCE PARTİME GELİRDİM"
CHP Antalya eski il yönetimine yüklenen Baykal, bugünkü ziyaretin kendisi için anlamı ve öneminin büyük olduğunu söyledi. 2.5 yıldır partisini ziyaret edemediğini belirten Baykal, şöyle konuştu: "Ne yazık ki 2,5 yıldır partimi ziyaret etme olanağını kaybetmiştim. Bugüne kadar bu konu ile ilgili hiç konuşmadım. Başım dik, onurlu şekilde geleceğim anı sabırla bekledim. CHP´ye yakışan il yönetimi, kültürü, ahlak ilkelerini özümsemiş bir il yöntemi oluşturulması ile huzur içinde Antalya il örgütünü ziyaret ediyorum. Benim için en büyük mutluluk olmuştur. Eskiden annemi ziyaretten önce partime gelirdim. Artık kimse dışlanmayacak. Bir partinin ilkeleri sadece üst yönetimi bağlayan ilkeler değildir. Her partili, il, ilçe yöneticisi ilkelere sahip çıkmalı. Ben ilkeye bakmam talimata bakarım söz konusu olamaz"
Baykal, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında CHP´nin tüm yöneticileri ve milletvekillerinin Antalya´ya kampa geleceğini kaydetti.

SURİYE İLGİLİ İLGİLİ DEĞERLENDİRME
Suriye´de yaşananlarla ilgili konuşan Baykal, "Savaş siyasetin silahla devamıdır. En büyük sorun dinci siyasettir. Batı bu durumu çözdü. Orta Doğu´da sorunlar bu yüzden yaşanıyor. Orta Doğu´nun toparlanması için koalisyon güçlerinin havadan bombardıman yapmasının ötesinde çarelere ihtiyaç var. Çare var, çare Türkiye´yi izlesinler, Türkiye´ye baksınlar. Orta Doğu´da sorunlar bomba ile değil siyasetle çözülür. Orta Doğu´da bombardımana değil siyasete ihtiyaç var. Sabırla uygulayacaksın. Bomba siyaseti bozuyor" dedi.
(SÇ-SK-HO-Y)

17.10.2014 16:52:00 TSI

Google+ WhatsApp