Bakan Kılıç´tan Sigara İçen Çocuklara Nasihat

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa´da 15 bin gencin katılacağı Amatör Spor Haftası´nın açılışını yaptı. Kılıç, tören için geldiği Atıcılar Eğitim ve Spor Vadisi girişinde sigara içen yaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa´da 15 bin gencin katılacağı Amatör Spor Haftası´nın açılışını yaptı. Kılıç, tören için geldiği Atıcılar Eğitim ve Spor Vadisi girişinde sigara içen yaşı küçük iki çocuğa nasihatlerde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk Atıcılar Eğitim ve Spor Vadisi´ndeki 200 yatak kapasiteli sporcu kamp eğitim merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından Amatör Spor Haftası faaliyetlerinin düzenleneceği halı sahaya giren Kılıç, iki çocuğun sigara içtiğini görünce şaşırdı. Yanlarına gittiği çocukları kollarının arasına alan Bakan Kılıç, onlarla sohbet ederek nasihatlerde bulundu.
Engelli sporcuların çiçeklerle karşıladığı Kılıç, daha sonra minik jimnastikçiler ve trambolin gösterisini, daha sonra da karizma grubunun nefes kesen basketbol gösterisini izledi.
Amatör olmadan profesyonel olunmadığını ifade eden Kılıç, "Amatör kulüplerin destekleneceği sözünü burada veriyoruz. Önümüzdeki sene bir başka ilde olacağız ama bu yıl 81 ilde 10 binden fazla amatör kulübe bu malzemeler teslim ediliyor. Bizler size hizmet için buradayız. Bizim bir farkımız var. Biz verdiğimiz sözü tutuyoruz. Sizden ricamız, elinizdeki imkanları sonuna kadar kullanmanız" dedi.
Bakan Kılıç, Bursa´daki 409 amatör kulübe dağıtılacak 40 bin 900 parça malzemenin bir kısmını 10 kulübe teslim etti. Malzeme dağıtımın ardından Osmangazi Gençlik Merkezi´ni ziyaret eden Kılıç, çok amaçlı spor salonu, tenis kortları ve mücadele sporları açılış törenine katıldı. Tesisleri gezdikten sonra engelliler goalball müsabakasını başlatan Kılıç, olimpik yüzme havuzu ve atletizm pistini inceleyip binicilik gösterilerini seyretti.
(OSM-MŞ-GS-Y)

17.10.2014 16:48:55 TSI

Google+ WhatsApp