Başkanımız Aziz Yıldırım, 1907 Okul 1907 Pota Projesi Kapsamında Muğla’da Pota Açılışı Gerçekleştirdi

Başkanımız Aziz Yıldırım’ın vizyonu doğrultusunda 2016 yılında kurulan Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün ilk büyük çaplı sosyal sorumluluk projesi olan, 1907 Okul 1907 Pota Projesi kapsamındaki pota açılış törenleri devam ediyor.

Proje kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Gümüşlük Kemal Durmaz Ortaokulu’nun bahçesine kurulan basketbol potalarının açılış töreni, Sayın Başkan Aziz Yıldırım’ın katılımıyla 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yapıldı.

Bölgedeki Fenerbahçe Şube ve Dernek Yöneticileri, Kongre üyeleri ve taraftarların desteğiyle kurulumları yapılan potaların açılış törenine; Başkanımız Aziz Yıldırım’ın yanı sıra; Asbaşkanlarımız  Nihat Özbağı ve Önder Fırat, Fenerbahçe Dernekler Masası Sorumlusu Murat Boyraz, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü Danışmanı Ece Köprek, Hedef 1 Milyon Üye Proje Yöneticisi Miraç Çam, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve bölgedeki Fenerbahçeliler ile vatandaşlar katıldı.

Başkanımız Coşkuyla Karşılandı
Açılış töreninde öğrencilere Fenerbahçe ve Ay-Yıldızlı bayraklar dağıtıldı. Başkanımız Aziz Yıldırım, pota kurulan okulun öğrencileri ve öğretmenleriyle bol bol fotoğraf çektirip imza dağıttı. Fenerbahçe taraftarları ve velilerinin de katıldığı tören coşkulu anlara sahne oldu.

Başkanımız Aziz Yıldırım: "Sevinçli ve Mutluyuz"
Pota açılışının ardından alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başkanımız Aziz Yıldırım, bugüne kadar 550 yere pota kurulumu yaptıkları ve bundan ötürü de mutlu olduklarını ifade etti. Projenin tüm hızıyla ülkenin her yerinde devam ettiğini dile getiren Başkanımız Aziz Yıldırım, “Çocuk ve Gençlik Kulübü 1907 Okul, 1907 Projesini hayata geçirdi. Bugüne kadar 550 yere pota kurulumu yapıldı. Önümüzdeki hafta Diyarbakır’a gidiyoruz. Büyük ihtimalle orada  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir sözleşme yapacağız. Türkiye’nin her yerinde 10 bin pota kuracağız ve hepsi Fenerbahçe ismiyle yapılacak. Bundan dolayı sevinçli ve mutluyuz. Çocuklarımızı sokaklardan kurtarıp, bir amaç altında spor yaptırmaktan dolayı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çok mutluyuz" dedi.

Desteklerinden ötürü Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkan Mert  beye ve ekibine teşekkür eden Başkanımız Aziz Yıldırım, "Başkan Mert bey ve arkadaşlarına yaptırdıkları potalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin her yerinde pota açıyoruz. Doğu ve Batı şartlarının birbirine yakın olduğu bölgelerde bunların yapılmasında büyük fayda görüyoruz. İnşallah bu okulda da çocuklarımız basketbol oynayarak, basketbolcu olarak da ülkemize hizmet ederler. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkan Mert Sayın da, “Projeye 1 değil, 2 değil, 10 potayla katkıda bulunduk. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu açılışa gelerek; bizleri onurlandırdı. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Etkinliğin sonunda Okul müdürü Mehmet Akif Sendir, Başkanımız Aziz Yıldırım’a el işi çini hediye etti.

1907 Okul 1907 Pota Projesi
Bu proje, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün, çocukları ve gençleri basketbol sporu ile tanıştırmak amacıyla bahçesinde potası olmayan 1907 okula basketbol potası kurulmasını ve basketbol topu hediye edilmesini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir.

Hedef: Gençlerin Geleceğe Umutla Bakmasını Sağlamak
Proje kapsamında çocuklara, sporun fiziksel ve sosyal faydalarını anlatıp onları düzenli spor yapmaya teşvik etmek için hayatı öğrenmeye başladıkları okullarına basketbol potaları kuruluyor. Böylece çocukları ve gençleri basketbol sporu ile küçük yaşlarda tanıştırmayı ve ülkemizin yarınları olan bu gençlerin geleceğe umutla bakmaları hedefleniyor.
Denizli’nin Babadağ ilçesindeki Atatürk İlkokulu’nda yapılan proje lansmanı sonrasında İstanbul Silivri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Yalova, Düzce, Bursa, Konya, Antalya, Sakarya, Rize, Giresun, Gümüşhane, Balıkesir, Çanakkale, Zonguldak ve Bolu’da pota kurulumları tamamlandı. Proje kapsamında okullardaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Google+ WhatsApp