Başkan Şahin: “Hasta şikayetine zaman aşımı ayıptır”

Başkan Şahin: “Hasta şikayetine zaman aşımı ayıptır”

Kayseri’de 2018’de yanlış tedavi sonucu ağrıları dinmeyen vatandaşın şikâyeti zaman aşımı sebebiyle reddedildiği iddia edildi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “2018’te yapıldığı için bu işlem 2 yıllık zaman aşımı olduğundan reddine karar verilmiş. Adamın ağrısı devam ediyor ölene kadar da devam edecek bu adama 2 yıllık zaman aşımı demek ayıptır” dedi.

Kayseri’de iddiaya göre 2018 tarihinde bir vatandaşın diş tedavisinin yanlış yapılması sonucu vatandaşın ağrıları devam etti. Uygulanan tedavinin yanlış olduğu 2023 yılında Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nce tespit edildi. Duruma ilişkin Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundu. Mahmut Şahin yaşanan duruma tepki göstererek yanlış tedavi uygulanan hastanın hayatının ızdıraba çevrildiğini ve sorumluların gerekli cezaları almaları gerektiğini söyledi. Şahin, “Bugün burada bir soruşturma dosyasının nasıl kapatıldığını konuşacağız. Türkiye’de herhangi bir şehrinde, herhangi bir vatandaşın başına gelebilecek bir olay. 2018’de başlayan ve bir yanlış tedavi sonucunda bir vatandaşın hayatını ızdıraba çeviren ölene kadar da devam edecek olan acının soruşturması bu. 2018’de başlayan tedavinin yanlış olduğu 2023 yılında yine aynı Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bir birimde tespit ediliyor. Ama bu yanlış o insanın hayatını ızdıraba çeviren bir yanlış. Sonrasında vatandaş ağrılardan ötürü soruşturma için şikâyet dilekçesi veriliyor. Olayın tıp fakültesinde çözülmesi ayrı bir durum, fakülde bu ağrıyı ölene kadar çekeceksiniz demiş. Olayın fakültede çözülmesi ayrı bir durum burada nasıl çözülmüş, resmi mi gayri resmi çözüldü orası muamma. Fakat geçen yıl fark edilince olay 8’inci ayın 17’sinde bir şikâyet dilekçesi veriliyor, bu dilekçeye 2024’ün şubat ayının 16’sında cevap veriliyor. Aslında cevapta verilmiyor, nasıl patlatacaklarını düşünmüşler hukukçularında yardımıyla bulmuşlar” ifadelerini kullandı. 
 
ŞAHİN, ‘BU KARARI VERENLERİN VİCDANLARINDA ZAMAN AŞIMI VAR’
 
Yanlış tedavi gören vatandaşın şikayetinin zaman aşımına uğramasına yönelik tepkisini dile getiren Mahmut Şahin, bu kararı verenlerin vicdanlarında zaman aşımı olduğunu belirtti. Şahin, “Buldukları çözüm ise şu, 2023’te tespit edilen yanlış hakkında konuşuyorum. 2018’te yapıldığı için bu işlem 2 yıllık zaman aşımı olduğundan reddine karar verilmiş. Adamın ağrısı devam ediyor ölene kadar da devam edecek bu adama 2 yıllık zaman aşımı demek ayıptır. Mahşeri vicdanı yaralar bu, zaman aşımı bu olayda değil, bu kararı verenlerin vicdanlarında zaman aşımı var, kullanmaya kullanmaya unutulmuş vicdan. Olayın hukuki boyutunda da bizim aklımızın yetmediğini zannediyorlar, buraya da 657 sayılı DMK’nın 127’inci maddesinde disiplin cezası gerektiren fiil ve hallerin diye başlayan bir afili bir cümle kurmuşlar. Bizimde tamam bir şeyler Var burada demek ki böyle diyeceğimizi sanıyorlar.  Kusura bakmayın biz sizin her dediğinize inanacak değiliz artık. Bu sivil toplum örgütlerinin ve halkın sorgulaması değişti artık. Bir şey yazdınız olay bittiye geldi yok. Bu mantıksız, bu mahşeri vicdanı yaralar dolayısıyla biz bunu kabul etmiyoruz.  Bu olay burada bitmez yargıya gideceğiz yargıda o tokadı attıracağız, yoksa kamuoyunda yapacağız. Bu insanın acısı devam ettiği sürece doktorların bu soruşturmayı görmesi lazım. Soruşturulacak bu doktorlar, öyle hataymış kusura bakmayın demekle olmuyor. Kusura bakmayın bile denmiyor, zaman aşımı deniyor, bu hukuktan dönecek” dedi.

Google+ WhatsApp