BAŞKAN PALANCIOĞLU MELİKGAZİ’DE 5 YILDA YAPTIĞI REKOR HİZMETLERİNİ KTO’DA ANLATTI

BAŞKAN PALANCIOĞLU MELİKGAZİ’DE 5 YILDA YAPTIĞI REKOR HİZMETLERİNİ KTO’DA ANLATTI

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Şubat ayı Meclis Toplantısına katılarak, 5 yılda Melikgazi’de hayata geçirdiği rekor hizmetlerin sunumunu yaptı ve yapacağı projelerden bahsetti.

Meclis üyelerine ve esnaflara Melikgazi'de 5 yılda yaptıkları rekor hizmetlerin sunumunu yapan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’de 5 yıl koştur koştur hizmet ettik. Her mahallemize dokunduk, emek verdik. Asli görevimiz olmamasına rağmen birçok hizmeti ilçemize kazandırdık. Türkiye’de en çokların belediyesi olduk. En çok okul, en çok sağlık ocağı ve sosyal tesis yapan belediyeyiz. Kamu kaynaklarımızı en iyi şekilde kullandık. Melikgazi'mize 5 yılda başta; 21 okul, 15 kütüphane, 15 aile sağlığı merkezi, 15 sosyal tesis, 18 cami, 9 Kur'an Kursu, 270 yeni park, 3 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık.  Geçmişimize sahip çıkıp Gön Han ile Köşk Medrese başta olmak üzere birçok tarihi eseri restore ederek hizmette rekor kırdık. Tarihi eserlerimize değer veriyor onları gün yüzüne çıkarıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla Türkiye'de örnek dönüşüm çalışmaları yaptık. Çarşı Melikgazi projemiz adından 100 yıl sonra bile bahsettirecek bir proje. Özellikle içinde meyve sebze, baharatçı, kuruyemişçiler, pastane, kasap gibi gıdayla alakalı birçok şey olacak. İçinde birde Kayseri’nin yemeklerini sunacağımız Sofra Melikgazi adında bir restoranımız da olacak. Kazancılar Çarşı’mızı restore ederek yeni yüzüne kavuşturduk. Şehrimize yakışır bir çarşı ortaya çıktı. İnşallah yeni dönemde Kapalı Çarşımızı da restore ederek, çarşımızın daha da güzelleşmesine sağlayacağız. Germir’de bir bağ müzesi yapıyoruz. Kayseri’de bir ilk bu.” dedi.

Her alanda çalışmaların devam ettiğini ve yeni dönemde daha da güzel hizmetlerin yapılacağını hatırlatan Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi:

“70 blok, 2634 konut olmak üzere kentsel dönüşüme devasa işler yaptık. Melikgazi için ilk ve Kayseri’ye örnek olacak en önemli projelerimizin başında Altınoluk Bahçelievler Konut Projemiz yer alıyor. Battalgazi, Kazım Karabekir, Anbar, Yıldırım Beyazıt ve son olarak da Çorakçılar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Fidan değil ağaç dikiyoruz sloganı ile yola çıktık, 3 milyon metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Şehrin merkezine nefes aldıracak Hunat Mahallemize 6 bin metrekare bir park kazandırdık. Tarihi taş bina olan Nazmi Toker Okulumuzu ise restore ederek, görsel sanatlar merkezi yapıyoruz. Yeni dönemde inşallah önce aile, önce gençlik, önce eğitim diyoruz. İnşallah yeni projelerimiz arasında üstün zekalılara yönelik bir kolejimiz olacak. Buradan geleceğin devlet adamları, ekonomistleri, bilim adamları buradan çıkacak. E-ticaret konusunda ticaret odamızla yeni çalışmalar yapacağız Kayseri’nin gereken payı almasını sağlayacağız. 31 Mart’ta inşallah sizlerin de destekleriyle sandıklardan güzel bir oy çıkacak. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaptığımız çalışmalardan övgüyle bahseden Ticaret Odası Başkanımız Sayın Ömer Gülsoy'a ve Meclis Başkanımız Sayın Cengiz Hakan Arslan'a teşekkür ederim.”

Başkan Palancıoğlu’nun hizmetleri için övgülerde bulunan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Mustafa Palancıoğlu Başkanımızın şehrimizin, Melikgazi’mizin ve Kayseri Serbest Bölgesi’nin  bir adım daha ileri gitmesi, marka değerinin artması, başarılarıyla adından söz ettirmesi için canla başla çalıştığını biliyor ve sizleri takdir ediyoruz. Yeni ticaret merkezlerinin kurulmasında da her zaman destek oluyor. Kendisi aynı zamanda esnaf ve tüccar dostu. Her projemize destek veriyor bizi yalnız bırakmıyor. Bu yeni adaylık sürecinde de kendisine başarılar dilerim. İnşallah hep birlikte yeni çalışmalara hep birlikte imza atacağız.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan ise, “Melikgazi ilçemizin gelişmesinde katkısı olan Mustafa Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Talas Belediye Başkanlığından beri Kayseri'mizin gelişimine büyük katkıları var. Melikgazi'nizin gelişimi için gece gündüz çalışıyor. Hizmetlerle dolu yıllarında gönül belediyeciliği yapıyor." dedi.

Google+ WhatsApp