Başkan Hüseyin Akay: “Bu yıl 3 buçuk milyon ton pancar üretimi yapılacak ve bir ilk olacak”

Başkan Hüseyin Akay: “Bu yıl 3 buçuk milyon ton pancar üretimi yapılacak ve bir ilk olacak”

Kayseri Şeker'in 69'ncu Kampanya Dönemi Açılış Töreni gerçekleştirildi. Tören kapsamında; Kayseri Şeker’in bu yılki üretim planları hakkında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Kayseri Şeker, 2023 yılında zirveleri yaşayan bir şirket konumuna geldi. Bu yıl, 15 bin 700 çiftçimiz ve 610 bin dekar alanda yaklaşık 3 buçuk milyon ton gibi bir pancar üretimi yapılacak ve tarihte bir ilk olarak bu kadar büyük alanda ekim gerçekleştirilecek” dedi.

Kayseri Şeker'in 69'ncu Kampanya Dönemi Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törene; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Protokol konuşması sonrası çiftçilere hediye takdim ve kurdele kesim merasimi gerçekleştirildi.
Kayseri Şeker'in İSO (İstanbul Sanayi Odası) istatistiklerine göre her yıl ilk 100 kurumdan birisi olarak listeye girdiği için Kayseri Şeker yönetimini tebrik eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  “Şeker Fabrikası, bundan 68-69 yıl önce kurulmuş, hepimizin medarı iftiharıdır. Kayseri’nin en köklü kuruluşları arasında başta geliyor. 6 il, 41 ilçe ve 441 köyde üretim yapılıyor. Bu üretim neticesinde de 3 buçuk milyon ton pancar, 500 bin tondan fazla da şeker üretiliyor. Her yıl İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede en büyük 100 kuruluş içerisinde yer alıyor, kazandığı başarılarla hepimizin takdirini alıyor, bundan dolayı değerli başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi. Ayrıca Kayseri Şeker'in geçmişte borç batağı içerisinde olduğu, günümüzde ise avanslarla çiftçilerin yüzünü güldüren bir kurum olduğunu belirtmesiyle birlikte Kayseri Şeker yönetimine ve çiftçilere teşekkür etti.
Ankara’da sabah saatlerinde gerçekleşen bombalı saldırı hakkında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, saldırıda yaralan iki polis memuruna ve bütün ülkeye geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
‘BU YIL 3 BUÇUK MİLYONA YAKIN PANCAR ÜRETİMİ YAPILACAK’
 
Kayseri Şeker’in bu yıl 610 bin dönüm alanda yaklaşık 3 buçuk milyona yakın pancar üretimi yapacağını söyleyen Başkan Akay, “Kayseri Şeker, 2023 yılında zirveleri yaşayan bir şirket konumuna geldi. Bu yıl, 15 bin 700 çiftçimiz ve 610 bin dekar alanda yaklaşık 3 buçuk milyon ton gibi bir pancar üretimi yapılacak ve tarihte bir ilk olarak bu kadar büyük alanda ekim gerçekleştirilecek. Bu yıl bahar aylarında çiftçilerimizden yoğun bir talep oluştu. Geçtiğimiz Kasım ayında bu yılın pancar avans fiyatını bin 800 lira olarak belirlemiştik. Bunun üzerine çiftçilerimiz daha da çok üretmek için talepte bulundu, bizim çiftçilerimiz daha çok üretmek istiyor. Çiftçilerimiz, pancarlarını istedikleri kadar eksinler, ‘biz de buna imkân sağlayalım’ dedik. Bu sırada pancar ekmek isteyen birçok çiftçi de bize müracaatta bulundu. Ancak hakkı ve hukuku gözetmek adına önceden beri eken çiftçilerimiz için bu imkânı sunduk” şeklinde konuştu.
 
Kayseri Şeker’in genç çiftçilere de istihdam sağlamak için çalışmaları sürdürdüğünü söyleyen Başkan Akay, “İstihdama çok önem veriyoruz, özellikle kampanya döneminde bölgemizde çalışmaya ihtiyacı olan insanlarımızı değerlendiriyoruz. Özellikle çiftçi çocuklarımızı değerlendiriyor, kampanya dahilinde geçici olmasıyla birlikte kampanya işçisi olarak alıyoruz. Ayrıca Kayseri Şeker, kadrolu personel çalıştırma konusunda da bu yıl gerçekten bir zirve yaşadı. Bir fabrika almadan, kurmadan Haziran ve Temmuz aylarımızda 800 personelimize muvakkatlık kadrosu verdik. Bu durum, bizim açımızdan önemli bir zirveydi” ifadelerini kullandı.
 
‘TURHAN ŞEKER FABRİKASI, KIZIL ELMA HEDEFİMİZDİ’
 
Kayseri Şeker’in istihdamı artırmak ve kurumu büyültmek kapsamında Kızıl Elma hedeflerinin olduğunu ve pancarın asıl fiyatı konusunda bakanlık açıklamasını beklediklerini söyleyen Başkan Akay, “Aziz çiftçilerimizin emek ve alın terlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesine ihtiyaç var, pancarın avans fiyatından sonra asıl fiyatını bakanımız açıkladıktan sonra değerlendireceğiz. Ancak şu anki söküm esnasında prim ve avans uygulamalarımızla çiftçilerimize elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Kayseri Şeker; bu bağlamda önemli kızıl elmalar elde etti. Turhal Şeker Fabrikası’nı almak, bizim için bir kızıl elmaydı. Borsaya açılmak bizim için bir kızıl elma hedefiydi. Bundan sonrasında da Kayseri Şeker, yeni kızıl elma hedeflerine sizlerin de desteğiyle yürüyecek. 4’ncü fabrikamızı da Kayseri’ye kazandırmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp