Başkan Hazinedar, Başkonsoloslarla Biraraya Geldi

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul´da görev yapan başkonsoloslarla bir araya geldi. Görüşmede bazı başkonsoloslar Başkan Hazinedar´a "Beyin fırtınası oturumu ortaya koydunuz" de

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul´da görev yapan başkonsoloslarla bir araya geldi. Görüşmede bazı başkonsoloslar Başkan Hazinedar´a "Beyin fırtınası oturumu ortaya koydunuz" dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 30 ülkenin İstanbul´da görev yapan başkonsolosları ile öğle yemeğinde biraraya geldi. Çırağan Sarayı´nda gerçekleşen buluşmada Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yanı sıra ABD, Şili, Brezilya, başkonsolosları da hazır bulundu. İstanbul´un önemine değinen Başkan Hazinedar, birlikte geliştirecekleri projeler için başkonsoloslardan katkı istedi. AB sürecine samimiyetle sarılan bir belediye olduklarını söyleyen Hazinedar, özgürlükçü sosyal demokrasinin en önemli süreçlerini Beşiktaş´ta gerçekleştireceklerini dile getirdi.
"Burada diplomatça değil; dostça konuşuyoruz" diyen Başkan Hazinedar´a futbola ilgi duyan başkonsoloslar "Başkan yeni stat ne zaman açılıyor" şeklinde soru yönelttiler. Bunun üzerine Başkan Hazinedar da, " Yeni stadın ilk futbol karşılaşmasına davetlisiniz. Hep birlikte izleyeceğiz" diyerek cevap verdi.
Beşiktaş Belediyesi´nin AB yolculuğu çalışmalarına da destek vereceklerini söyleyen ABD Başkonsolosu Charles F. Hunter, "Özellikle LGBT ve azınlıklarla ilgili çalışmalarınız ve gösterdiğiniz hassasiyet için sizi kutluyorum" dedi.
Konuşmada söz alan bazı başkonsoloslar ise Başkan Hazinedar´a teşekkür ederken, bazı başkonsoloslar da, "Beyin fırtınası oturumu ortaya koydunuz" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrası Başkan Murat Hazinedar konuklarına üzerinde Türk el sanatlarının bulunduğu hediyelerini takdim etti.
(ŞK-HÇ-Y)

28.10.2014 10:07:20 TSI

Google+ WhatsApp