Balıkesir’de Pota Açılışı Gerçekleştirildi

Başkanımız Aziz Yıldırım’ın vizyonu doğrultusunda 2016 yılında kurulan Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübünün ilk büyük çaplı sosyal sorumluluk projesi olan, 1907 Okula 1907 Pota Projesi kapsamındaki pota açılış törenleri devam ediyor.

Proje kapsamında, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Şehit Öğretmenler İlkokulu’nun bahçesine kurulan basketbol potalarının açılış töreni Sayın Başkan Aziz Yıldırım’ın katılımıyla 26 Ocak 2018 Cuma günü yapıldı.


Bölgedeki Fenerbahçe Şube ve Dernek Yöneticileri, Kongre üyeleri ve taraftarların desteğiyle kurulumları yapılan potaların açılış törenine; Başkanımız Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Kadıköy Şube Başkanımız İlyas Bulcay, Fenerbahçe Dernekler Masası Sorumlusu Murat Boyraz, Hedef 1 Milyon Üye Proje Yöneticisi Miraç Çam, 1907 Pota Proje Yöneticisi Ezgi Değerli, Edremit Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve bölgedeki Fenerbahçeliler ile vatandaşlar katıldı.

Başkanımız Coşkuyla Karşılandı

Açılış töreninde öğrencilere Fenerbahçe ve Ay-Yıldızlı bayraklar dağıtıldı. Başkanımız Aziz Yıldırım, pota kurulan okulların öğrencileri ve öğretmenleriyle bol bol fotoğraf çektirip imza dağıttı. Fenerbahçe taraftarları ve velilerinin de katıldığı tören coşkulu anlara sahne oldu.

Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Fehim Altun, 1907 Okul 1907 Pota projesinin önemine değinerek Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin büyüyüp daha çok okula yayılarak devam edeceğine olan inancını da paylaştı.

1907 Okula 1907 Pota Projesi

Bu proje, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün, çocukları ve gençleri basketbol sporu ile tanıştırmak amacıyla bahçesinde potası olmayan 1907 okula basketbol potası kurulmasını ve basketbol topu hediye edilmesini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir.

Hedef: Gençlerin Geleceğe Umutla Bakmasını Sağlamak

Proje kapsamında çocuklara, sporun fiziksel ve sosyal faydalarını anlatıp onları düzenli spor yapmaya teşvik etmek için hayatı öğrenmeye başladıkları okullarına basketbol potaları kuruluyor. Böylece çocukları ve gençleri basketbol sporu ile küçük yaşlarda tanıştırmayı ve ülkemizin yarınları olan bu gençlerin geleceğe umutla bakmaları hedefleniyor.

Denizli’nin Babadağ ilçesindeki Atatürk İlkokulu’nda yapılan proje lansmanı sonrasında İstanbul Silivri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Yalova, Düzce, Bursa, Konya ve Antalya’da pota kurulumları tamamlandı. Proje kapsamında okullardaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Projeye Nasıl Destek Olunabilir?

Bu projeye destek olmak isteyen kişiler, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün resmi mail adresi olan [email protected] adresinden kulüple iletişime geçebilir.

Google+ WhatsApp