BAKİ ERSOY’DAN PINARBAŞI’NA FUTBOL SAHASI TALEBİ

BAKİ ERSOY’DAN PINARBAŞI’NA FUTBOL SAHASI TALEBİ

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı İlçesine yapılması planlanan fakat Bakanlıktan ödenek çıkmayan sentetik zeminli futbol sahası için ödenek talebinde bulunarak, Meclis Başkanlığı vasıtası ile ilgili Bakanlığa soru önergesi sundu.

Önergesinde; “Pınarbaşı, Kayseri’nin doğusunda, merkeze 89 km uzaklıkta yer alan, 9 merkez ilçe mahallesi, 113 kırsal mahalle olmak üzere toplamda 122 mahallesi bulunan Kayseri’nin yüzölçümü en büyük ilçesidir. İlçenin nüfusu 2020 yılı TÜİK verilerine göre, 22900’dür. İlçede 1 anaokulu, 26 ilkokul, 13 ortaokul, 6 ortaöğretim (3 düz lise, 3 meslek lisesi), 1 özel eğitim okulu, 1 halk eğitim merkezi bulunmasına rağmen, vatandaşların spor yapabileceği, günümüz şartlarına uygun bir kompleks bulunmamaktadır. Bu kapsamda, kayseri Gençlik ve Spor il müdürlüğünün sentetik zeminli, 500 kişilik tribün kapasiteli ve soyunma odaları bulunan bir futbol sahası talebinin bakanlığınıza birinci öncelikli teklif olarak bildirildiği bilinmektedir.

Bu kapsamda,

1) kayseri ilinde, kişi başına düşen kapalı ve açık spor alanları kaç m2 dir?

2) Pınarbaşı ilçesinde öğrenci başına düşen kapalı ve açık spor alanları kaç m2 dir?

3) Söz konusu projenin yaklaşık maliyeti ne kadardır?

4) Söz konusu proje bakanlığınızın 2021 yılı yatırım planları içerisinde yer almakta mıdır?” İfadelerine yer veren Ersoy, konu ile ilgili çalışmalarını sosyal medyadan kendisi ile özdeşleşen Sevdamız Kayseri sloganı ile duyurdu.

Google+ WhatsApp