BAKİ ERSOY 01/11/2021 ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANTISINDA YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMA

BAKİ ERSOY 01/11/2021 ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANTISINDA YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMA

MUSTAFA BAKİ ERSOY (Kayseri)- Teşekkür ediyorum Başkanım. Sayın Bakanım, Bakan Yardımcılarım, kıymetli bürokratlarımız, Komisyonumuzun çok kıymetli üyeleri, milletvekillerimiz, basınımızın güzide mensupları; hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

    Sayın Bakanım, ben iki konuyla ilgili bir arzda bulunacağım.
    Bunlardan birincisi: Seçim bölgem olan Kayseri'mizde 16 ilçemiz var, 16 ilçemizin 10'unda doğal gaz var, 6 ilçemizde -Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerimizde- henüz doğal gaz yok. Bununla ilgili çalışmalar olduğunu biliyoruz ancak Bakanlığınızın tarafımıza vermiş olduğu bilgi "2022 ve 2026 yılları arasında." diye. Biz bunun bir an önce olmasını talep ediyoruz.


    İkincisi de Sayın Bakanım, özellikle Kayseri'de sahada çiftçilerimizin elektrik tarifeleriyle ilgili sıkıntıları vardır. Çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin bu manada yüksek olduğunu söylüyorlar. Bu konuda bir çalışma yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Ayrıca, sabah yapmış olduğunuz sunumda çalışmalarınızı gördüm, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir ferdi olarak, büyük Türk milletinin bir ferdi olarak teşekkür ediyorum.


    Allah yâr ve yardımcınız olsun, başarılar diliyorum.


    Bütçemizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.


    Teşekkür ediyorum, sağ olun.

Google+ WhatsApp